5 Fantastische WordPress Plug-ins Voor Betere Mobiele Responsieve Websites

blog image-webcrafter

WordPress is één van de belangrijkste CMS oplossingen op de markt. Of je nu een blog, een webshop of een grote corporate website beheert, met WordPress kan het allemaal. Met duizenden thema’s en ontelbare plugins biedt WordPress ongekende mogelijkheden.

Eén van die mogelijkheden is het optimaliseren van je website voor smartphones. Overigens geen overbodige luxe, de cijfers liegen er namelijk niet om:

  • 25% van alle zoekopdrachten in Google wordt uitgevoerd op mobiel.
  • Ruim 61% van alle website bezoekers in de VS, gemeten in 2017, werden gedaan vanaf een smartphone.
  • Ruim 66% van alle smartphone gebruikers zijn gefrustreerd over het feit dat veel websites nog niet geoptimaliseerd zijn voor mobiel.

Eén ding wil je absoluut niet op je website: gefrustreerde website bezoekers. Als je website niet goed wordt getoond op smartphones – en dus slecht scoort qua usability – is de kans groot dat men je site snel verlaat, geen aankopen doet of andere acties onderneemt. Hoog tijd dus om jouw WordPress website of WordPress webshop mobielvriendelijk te maken.

Tip: Heb je nog geen website en wil je een WordPress website maken? Lees ook dan verder en doe je voordeel met deze handige tips. Zo zorg je ervoor dat je een goede start maakt met jouw nieuwe website.

Mobielvriendelijke test (gratis)

Voordat je verder leest is het handig om deze gratis mobielvriendelijke testte doen van Google. Hoe scoort jouw website? Moet je jouw WordPress website nog mobielvriendelijk maken?

Laten we doorgaan naar de 5 praktische plugins die jouw website of webshop een betere mobiele responsiveness geven.

WPTouch mobile plugin

WPTouch is al door 5.5 miljoen blogs gebruikt, dat is niet niks!

Deze plugin focust op een mobiel responsive thema, wat veelal sneller is dan de responsieve websites die aangepast zijn voor mobiel gebruik. Je kunt zelfs instellen welke homepage en landingpages je wilt tonen op desktop en mobiel.

WPTouch heeft een feature die “Infinity Cache” heet, waarmee je jouw website razendsnel maakt middels mobiele caching.

Afbeeldingen worden geschaald via CSS en worden mobilel proof weergegeven.

Deze plugin is ideaal voor eigenaren van WordPress websites en webshops die hun gebruikers een unieke, gebruiksvriendelijke ervaring willen geven.

De betaalde versie, WPTouch Pro, is verkrijgbaar vanaf $49

Download WPTouch

JetPack

De krachtige JetPack plugin is ontworpen door de makers van WordPress. Niet voor niets biedt deze plugin tal van essentiële opties. Met de JetPack plugin zorg je voor een snellere website en ga je verder dan enkel een mobiel responsive design. Met meer dan 33 features is het streven van deze plugin om een compleet pakket van handige functies te bieden aan iedere startende WordPress gebruiker.

De functie “Mobile Theme” kan worden ingezet om je website geschikt te maken voor mobiel gebruik. Daarnaast zitten er ingebouwde opties om contact formulieren te gebruiken, op-maat CSS, je afbeeldingen weer te geven in een afbeelding carrousel en nog veel meer.

Deze plugin is vooral handig voor website eigenaren die een gratis oplossing zoeken om hun WordPress website mobielvriendelijk te maken, performance willen verhogen én tegelijkertijd de website willen beveiligen.

Download JetPack plugin

WordPress Mobile Pack 2.0

Wil je nog een stap verder gaan en jouw website als een app weergeven? Dat kan met WordPress Mobile Pack.

Met deze plugin kun je jouw content aanbieden verspreid over diverse platformen en apparaten. De look en feel van je website wordt vergelijkbaar met die van een mobiele app. Apps zijn snel en betrouwbaar, je kunt een App button op je smartphone dashboard plaatsen zodat de website bezoeker makkelijk nogmaals je website bezoekt en je kunt gebruik maken van web push notificaties.

Deze plugin is voor degenen die willen dat hun website er net zo strak uitziet als een app.

Download WordPress Mobile Pack

WP Mobile Edition

Met WP Mobile Edition vorm je jouw bestaande website om naar een versie die puur geoptimaliseerd is voor mobiele weergave of Android, iOS en Windows.

In deze plugin zit een mobiele switcher ingebouwd, zodat de website bezoeker zelf kan kiezen of hij of zij de mobiele weergave van je website wilt zien of de volledige desktop versie. De plugin is compact qua grootte en is hierdoor snel geladen. Ingebouwd zijn ook opties zoals: aanpassing per apparaat, smart formatting en 8 verschillende kleur instellingen voor je thema’s. De thema’s zijn allen geschikt voor SEO.

Download WP Mobile Edition

Dynamic Widgets

Maak jij veel gebruik van widgets op je website? De kans is groot dat op de mobiele weergave van je website alle widets onderaan de pagina op één grote hoop zijn gegooid. Dat is zonde en een gemiste kans.

Met Dynamic Widgets kun je per pagina instellen welke widgets wel en niet getoond hoeven te worden. Zo behoud je invloed over wat je waar wilt tonen en kun je alsnog effectief je widgets inzetten.

Download Dynamic Widgets

Samengevat

Hopelijk kun je met dit artikel jouw WordPress website nog beter maken, zodat je meer mobiele website bezoekers krijgt en meer conversies behaalt. Natuurlijk is het wel zo dat de wereld van WordPress plugins constant in ontwikkeling is, dus check voordat je één van de vermelde plugins download wanneer deze voor het laatst is bijgewerkt en op welke versies van WordPress de plugin draait.

Je website moet vandaag de dag 100% veilig zijn, een extreem snelle laadtijd hebben en dus ook geoptimaliseerd zijn voor weergave op smartphones en tablets. Wil je een WordPress website maken? Neem dan gerust contact op voor vrijblijvend advies.

Hoe snel is jouw website op mobiel? Heb je enkele van deze plugins al eerder gebruikt? Mis je nog populaire plugins in dit overzicht? Laat het weten op social media of laat het ons weten via de mail.

Is jouw website toe aan een upgrade? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>