5 TIPS VOOR HET LATEN MAKEN VAN JE WORDPRESS WEBSITE

blog post image-webcrafter

Je ontkomt er niet meer aan. Mensen vragen steeds vaker of je ook een website hebt voor je bedrijf. Tot op de dag van vandaag heb je die nog niet. Je vraagt je wel af: is het handig om een WordPress website te maken, of kan ik beter een WordPress website láten maken?

In dit artikel bekijken we een aantal tips en dingen die je vooral wel moet doen voordat je een website kunt gaan (laten) maken. Ook bekijken we de voor- en nadelen van zelf een WordPress website maken versus een WordPress website laten maken.

WordPress website maken vs. WordPress website laten maken

Waarschijnlijk ben je als ondernemer veel bezig met je bedrijf. Je werkt het liefste aan jouw core business. Het bouwen van websites is mogelijk niet iets wat je dagelijks doet. Klinkt dit bekend? Dan is het voor jou logischer om een WordPress website te laten maken. Als je zelf een website zou gaan bouwen kost dat je simpelweg te veel tijd. Kostbare tijd die je mogelijk liever had besteed aan productontwikkeling of marketing.

  • Zelf website maken: Ben je zelf handig met WordPress en heb je er de tijd voor? Dan is dit de beste optie voor jou.
  • Website laten maken: Is het bouwen van websites niet iets dat je dagelijks doet en heb je er eigenlijk ook geen tijd voor? Dat is het laten maken van een WordPress website de beste keuze voor jou.

Website laten maken: ultieme tips

Dus je bent tot de conclusie gekomen dat je een website wilt laten bouwen. Dat is mooi! Maar waarop moet je eigenlijk letten?

Doe je huiswerk

Stap één: doe onderzoek. Het is belangrijk dat je een goede partij vindt die jou kan helpen met professioneel webdesign. Bekijk daarom de websites van diverse internetbureau ’s. Neem vooral een kijkje op portfolio pagina’s, die geven een goed beeld van de kwaliteit die het bedrijf levert.

Tip: als het kan, kies dan voor een Full Service Internetbureau zodat alle expertise onder één dak aanwezig is.

Durf vragen te stellen

Weet je niet zeker of bepaalde technische functies mogelijk zijn? Heb je vragen over de exacte kosten voor het laten maken van een website? Schroom niet om vragen te stellen. Een goede websitebouwer zal je graag helpen om helderheid vooraf te krijgen. Zo voorkom je bovendien ook dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Wat is jouw online marketing aanpak?

Je website maakt onderdeel uit van jouw marketing aanpak. Belangrijke vragen om over na te denken voordat je een website laat maken:

  • Wat verwachten klanten van jou online te vinden?
  • Welke informatiebehoefte hebben je klanten?
  • Hoe kun je hen optimaal bedienen?
  • Welke doelgroep wil je aanspreken?

Je hoeft nog niet alles tot in de puntjes te weten, maar in grote lijnen antwoord hebben op deze vragen helpt wel. Uiteraard kan een goed fullservice internetbureau je hiermee helpen.

WordPress website laten maken?

Wil je meer weten over het laten maken van een WordPress website? Webcrafter helpt je graag met jouw vragen. Neem direct vrijblijvend contact

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>