Alle voordelen van een webshop in WordPress

webshop in wordpress-webcrafter

Wil jij een eigen webshop beginnen en ben je verschillende eCommerce oplossingen aan het onderzoeken?

In dit artikelen delen we de belangrijkste redenen om voor WordPress in combinatie met WooCommerce te kiezen voor jouw webshop.

Een webshop in WordPress bouwen doe je met WooCommerce. Dit is een WordPress plug-in voor WordPress om eenvoudig een webwinkel mee te starten. Dit betekent dat je hiermee alles in huis haalt wat nodig is om jouw producten online te verkopen.

Hier volgen de belangrijkste redenen om voor WordPress in combinatie met WooCommerce te kiezen voor een webshop in WordPress.

Prijs

Bij jouw keuze voor het beste eCommerce platform is de prijs een belangrijke factor. Verschillende eCommerce aanbieders hebben variërende prijzen, van gratis tot honderden of duizenden euro’s per jaar.

WooCommerce is volledig gratis en daarmee een ideale tool om jouw webshop in WordPress mee te bouwen.

Eenvoud in installatie en gebruik

Installatie van WordPress is makkelijk en snel. Met een paar kliks is WordPress geïnstalleerd en vervolgens kun je moeiteloos de WooCommerce plug-in downloaden en installeren.

Vele functies

Net als WordPress bevat ook WooCommerce vele functies die bovendien zijn uit te breiden met de hulp van extra plug-ins. Als je een webshop in WordPress bouwt heb je als voordeel dat je alle duizenden WordPress plug-ins kunt benutten. Hierdoor kun je eenvoudig (zelf) functies toevoegen aan je webshop, zonder dat er een programmeur aan te pas hoeft te komen.

Daarnaast zijn er specifieke WooCommerce plug-ins die helpen om de functionaliteiten van jouw webwinkel uit te breiden op gebied van betalingen, verzending, product- en voorraadbeheer, orderbeheer en nog veel meer.

Het meest populaire CMS

WordPress staat bekend als het meest populaire Content Mangement Systeem (CMS), dat bovendien volledig gratis is. De populariteit van WordPress dankt het CMS onder andere aan zijn flexibiliteit en functionaliteit. Het is eenvoudig om in WordPress producten aan te maken, je SEO instellingen op orde te maken en content toe te voegen. Met WordPress kun je eenvoudig blogs en landingspagina’s maken zodat je leads kunt genereren.

Vandaag de dag gebruiken miljoenen bedrijven WordPress in combinatie met WooCommerce als hun favoriete platform. WooCommerce neemt de betrouwbaarheid van WordPress over en gebruikt het om een robuuste eCommerce ervaring te bieden.

Flexibiliteit van WooCommerce

WooCommerce biedt vele mogelijkheden voor productweergave, weergave van productcategorieën, prijsopties, kortingsbonnen en nog veel meer.

Naast fysieke producten kun je met WooCommerce ook digitale producten, abonnementen en downloadbare producten verkopen. Het biedt de mogelijkheid om vele soorten betalingen te integreren, waardoor aankopen makkelijk verricht kunnen worden.

Schaalbaar

Met WooCommerce kun je klein beginnen. Toch is het platform volledig schaalbaar en kan het zonder problemen een grote hoeveelheid transacties per seconde aan. Of je nu meer website traffic krijgt, meer omzet of meer bestellingen tegelijkertijd moet beheren, met WooCommerce zit je goed.

Beveiliging

Een webwinkel moet goed beveiligd zijn. Financiële gegevens van de klant moeten worden beschermd. WooCommerce zorgt hiervoor met een hoog beveiligingsniveau en maakt jouw website PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) compliant.

Daarnaast kun je natuurlijk via andere plug-ins en tools de website verder beveiligen. Immers, hoe veiliger de website, des te beter voor de klant.

Open source oplossingen

Vele partijen vertrouwen blindelings op de plug-ins van WooCommerce. Zowel WordPress als WooCommerce zijn open source waarmee een developer dus wijzigingen kan aanbrengen of functies kan toevoegen. Zo kan een thema naar wens worden aangepast en kunnen nieuwe plug-ins worden gebouwd. De WordPress en WooCommerce developer community is behoorlijk. Er zijn altijd professionals te vinden die je kunnen helpen met de wijzigingen die je wilt aanbrengen aan je website.

Managed WooCommerce Hosting

Een goede website snelheid is cruciaal voor elke webshop. Jouw webshop in WordPress kun je extra snel maken door gebruik te maken van Managed WooCommerce Hosting, welke speciaal is ontwikkeld om de snelheid en prestaties van WooCommerce te bevorderen. Je hoeft je hiermee dus niet meer druk te maken om de snelheid van je website, zodat jij je bezig kunt houden met het vermarkten van jouw producten.

Conclusie

Als je een webshop in WordPress wilt beginnen, is WooCommerce een fantastische keuze omdat het volledige controle en flexibiliteit biedt.

  • Gemakkelijk te gebruiken
  • Je webshop is eenvoudig aan te passen
  • Veel flexibiliteit in plug-ins en ontwerp
  • Honderden beschikbare plug-ins voor extra functies
  • Zeer schaalbaar – WooCommerce groeit mee met jouw ambities

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>