Een landingpage maken doe je met deze tips!

Een landingpage maken doe je met deze tips-webcrafter

Hoewel veel landingspagina’s er anders uitzien en verschillende interessante strategieën gebruiken om doelgroepen op sites binnen te halen, dienen ze allemaal één belangrijk doel: om websitegebruikers aan te zetten tot de volgende fase in het gewenste traject – een actie ondernemen, zoals een product kopen of een opt-in incentive downloaden.

Wat is een landingpage eigenlijk?

In dit geval bedoel ik met de landingpage een pagina waarop met een actie kan uitvoeren – dus waar ze kunnen converteren. Er zijn ook SEO experts die de term landingspage gebruiken om daarmee een pagina aan te duiden die goed scoort in Google en dus websiteverkeer zal aantrekken. Het websiteverkeer ‘landt’ als het ware op die pagina, vandaar de benaming landingspagina.

De benaming wordt ook gebruikt voor een pagina waar je via betaalde advertenties mensen naartoe stuurt, die definitie hanteren we in dit blog ook.

Het maakt niet uit of je op zoek bent naar leads of klanten. Landingspagina’s moeten het publiek helpen actie te ondernemen op basis van de informatie die ze nodig hebben of die bij hen past.

Om effectieve landingspagina’s te bouwen, moet je op de hoogte zijn van de beste ontwerppraktijken om de gebruikerservaring te maximaliseren. Je kunt de nieuwste ontwikkeltools gebruiken en inspiratie halen uit de landingspagina’s van gevestigde merken die het goed hebben gedaan. Houd het landingpage design simpel, mobile proof en zeer informatief. Als gebruikers vragen hebben over de service, kunnen ze gewoon naar beneden scrollen om de meest gestelde vragen te lezen.

Wat is het doel van een bestemmingspagina?

Het hoofddoel van je landingspagina is om mensen te laten converteren. Op de landingspagina bied je iets van waarde, wat de potentiële klant daar kan aanvragen, zoals een webinar-aanmelding of een eBook.

Het doel van deze pagina’s is om leads te genereren, terwijl je hen verder de marketingfunnel in loodst.

Landingspagina’s bouwen en optimaliseren

Het bouwen en optimaliseren van landingspagina’s kan een echte game changer zijn voor jouw bedrijf. Het is echter wel belangrijk om de laatste ontwikkelingen in de gaten te houden zodat je jouw concurrenten een stap voor kunt blijven.

Het is belangrijk om altijd het e-mailadres van de potentiële klant uit te vragen op de landingspagina, hiermee is die potentiële klant namelijk in de nabije toekomst ook nog de contacteren.

Houd er rekening mee dat jouw landingpage vrijwel zeker een paar iteraties nodig heeft voordat je een goed converterende landingpage hebt. Ook als je landingpage goed loopt wil je de conversieratio in de gaten houden, om er zeker van te zijn dat deze optimaal blijft presteren.

Het is een feit dat het bouwen van een landingspagina niet noodzakelijk uitgebreide codering vereist. Je moet content management systemen zoals WordPress gebruiken, die een contactformulier plug-in en een goed thema gebruiken. Het is echter beter om tools te gebruiken die specifiek zijn afgestemd om website eigenaren te helpen bij het bouwen van landingspagina’s voor hun website. Je kunt bijvoorbeeld ook met OptimizePress werken door een aantal prachtige landingspagina-sjablonen aan te bieden en een drag-and-drop editor voor aanpassing en branding. Dit betekent dat je enkele van de beste tools kunt gebruiken om de beste landingspagina ooit te maken.

Hier zijn drie van de beste tools op de markt:

1. Landingi

Velen vinden het erg gemakkelijk om Landingi voor het maken van landingspagina’s te gebruiken, vanwege de flexibiliteit. Ten eerste kun je doorgaan en hun services testen met de gratis proefperiode van 30 dagen, wat meer dan genoeg tijd zou moeten zijn om alles uit te zoeken wat de tool te bieden heeft. Als je je plan wilt uitbreiden, kun je hun interactieve prijspagina gebruiken om te bepalen hoeveel je moet betalen voor een bepaald aantal bezoekers. Bovendien heb je toegang tot meer dan honderd professioneel ogende sjablonen die zijn geconfigureerd voor conversies. Natuurlijk kun je nog steeds de visuele- en code-editor gebruiken als je meer maatwerk wilt toepassen.

2. Instapage

Met Instapage kunnen site-eigenaren landingspagina’s ontwerpen die converteren. Het biedt een enorme bibliotheek met vooraf geconfigureerde sjablonen en een editor voor een drag en drop aanpak om het maken van de landingspagina een fluitje van een cent te maken. Het ondersteunt ook naadloze integratie met enkele populaire marketingtools voor e-mailmarketing, sociale media en vele andere. Bovendien wordt het geleverd met A / B-test- en trackingfuncties. Deze tools helpen je bij het meten van de effectiviteit van individuele strategieën en lay-outs voor bestemmingspagina’s. Ten slotte biedt Instapage, in tegenstelling tot andere bouwers van landingspagina’s, ook live chat-ondersteuning om je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

3. Lander

Lander is een premium bouwer van landingspagina’s die wordt vertrouwd door grote merken zoals Game loft en Capcom. Het onderscheidt zich momenteel als een van de meest betrouwbare op het gebied van paginabouw, vanwege hun toewijding om sjablonen aan te bieden die zijn geoptimaliseerd voor hoge conversies. Deze sjablonen zijn gemaakt door professionele ontwerpers en vallen onder verschillende categorieën.

Het is één van de beste tools die je vandaag kunt gebruiken, het heeft gewoon alles wat je nodig hebt voor je leadgeneratiecampagne. Het beschikt over een slepen-en-neerzetten-editor voor het aanpassen van pagina’s, een A / B-testtool voor optimalisatie en extra functies, zoals automatisch invullen van formulieren en geautomatiseerde welkomst-e-mails.

Wat is essentieel bij het maken van een landingspagina?

Om je online aanwezigheid te ontwikkelen en te verbeteren met een krachtige landingspagina heb je meer nodig dan alleen een landingspagina. Neem de tijd om te bladeren door gratis bestemmingspagina-sjablonen en landingpage voorbeelden. Je moet het thema of ontwerp kiezen dat het beste bij jou en je vakgebied past.

Voordat je een landingspagina maakt, moet je eerst je doel definiëren. Bepaal wat je wilt bereiken en blijf consistent in elk detail van je site. Maak vervolgens een visuele hiërarchie. Bepaal welke elementen het belangrijkst zijn en laat ze opvallen. Bovendien moet je duidelijk maken aan je landingspaginabezoekers wat ze kunnen verwachten. Zorg er ook voor dat je een boeiend ontwerp maakt.

Het is van het grootste belang dat je je tekst beknopt en informatief houdt, met verleidelijke kopteksten die je bezoekers een reden geven om verder te lezen. Dit gaat samen met boeiende afbeeldingen. Charmeer je bezoekers met impactvolle visuals om te laten zien waar je voor staat.

Wat werkt beter – lange of korte landingspagina’s?

Als je in gedachte houdt dat de landingspagina je helpt de waarde van de producten, services, inhoud en verhoogde conversies van je webverkeer van je bedrijf te verkopen, kun je evalueren welke het beste werkt. Stel, je zou jouw product of dienst face-to-face verkopen, wat zou je dan allemaal aan de potentiële klant vertellen? Welke vragen heeft jouw klant? Hoe langer het gesprek in real life zou zijn, des te uitgebreider mag jouw landingspagina zijn.

De lengte van je landingspagina is dus van belang. Het heeft een grote impact op hoe goed bezoekers converteren. lange landingspagina’s hebben voor- en nadelen, evenals korte landingspagina’s. Het hangt allemaal af van een paar factoren, het belangrijkste hierin is wat je probeert te realiseren. Wat is de call to action? Iemand een gratis eBook laten downloaden zal minder tekst vereisen dan iemand een duur product online laten kopen.

Experimenteren met landingspagina’s is de sleutel tot succes. Kijk welk sjabloon het beste werkt door uitgebreide tests uit te voeren om te zien wat het beste werkt voor je publiek. Test twee versies van je landingpagina, waarbij één aspect is gewijzigd om te zien welke versie het beste werkt.

Probeer ook multivariate tests uit te voeren om meerdere variabelen tegelijk te testen om de juiste lengte van je landingspagina’s goed in te schatten. Test de lengte van je aanmeldingsformulieren door het aantal velden dat moet worden ingevuld toe te voegen en te verminderen om de grootste verandering in het aantal conversies te zien dat verband houdt met de lengte van je landingspagina.

De voordelen van een lange landingspagina

Als je besluit om langere landingspagina’s te gebruiken, zal dit meer vertrouwen en geloofwaardigheid genereren om een webbezoeker te motiveren om te converteren. Ze hebben namelijk meer ruimte voor het verkrijgen van informatie over je bedrijf en je hebt dus meer mogelijkheden om een bezoeker te overtuigen om een actie uit te voeren.

Lange landingspagina’s bieden ruimte om informatie over cursussen weer te geven en bezoekers beter te informeren over wat ze kunnen verwachten bij het aanmelden. Het geeft bezoekers meer mogelijke momenten om geïnteresseerd te raken in de cursus nadat ze meer hebben geleerd over de voordelen ervan. Wanneer iemand een aankoop doet via je website, hebben ze meer informatie nodig om vertrouwen te krijgen en te besluiten hun geld aan jouw product uit te geven. Dit kan alleen worden aangeboden op lange landingspagina’s,.

Je kunt ook makkelijker uitgebreide vertrouwenselementen op de pagina plaatsen als de pagina langer is. Dit maakt het mogelijk om beloften als een volledige terugbetaling na te komen als er geen volledige tevredenheid is met de aankoop en biedt volledige transparantie over wat klanten wel en niet mogen verwachten van een aankoop bij jouw bedrijf. Het nadeel van een langere bestemmingspagina is dat je in het algemeen minder leads ontvangt, omdat de toegangsdrempel veel hoger is in tegenstelling tot een kortere bestemmingspagina met minder elementen om bezoekers af te leiden van klikken.

De voordelen van een korte landingspagina

De voordelen van korte landingspagina’s zijn van onschatbare waarde. Het verhoogt het aantal leads in het algemeen aanzienlijk, en dan is het gebruik van kortere landingspagina’s de sleutel tot het bereiken van je doel. Met kortere landingspagina’s is er minder ruimte voor informatie, wat ook betekent dat er minder afleidingen zijn die een persoon ervan weerhoudt zich aan te melden. Wanneer het aanmeldingsformulier korter is op je landingspagina, is het voor iemand gemakkelijker om het in te vullen en een lead te worden dan als het bijzonder uitgebreid en tijdrovend is. Dit verhoogt de conversies en in korte tijd zie je of de elementen op de pagina voldoende zijn om een persoon te overtuigen om een actie uit te voeren. Velen beschouwen landingpagina’s als een effectief middel om conversies te stimuleren.

Zorg voor premium inhoud

Zorg er ten slotte voor dat je landingspagina premium inhoud heeft. Met een actie met een laag risico voor een bezoeker van je website hoeft de landingspagina daarom niet zo uitgebreid te zijn, zolang er nuttige informatie wordt verzameld voor toekomstig gebruik. Wees overtuigend. Samen met aantrekkelijke visuele elementen is het een effectieve techniek om het aantal conversies te verhogen en zo dit jaar een nog productievere en beter presterende landingspagina te genereren.

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
Subscribe to get the latest updates
>