SEO en zoekmachinemarketing | Webcrafter

Internet marketing


SEO en marketing


Meer websitebezoekers betekent ook meer mogelijke klanten. Maak gebruik van de beste zoekmachine marketingstrategieën om jouw business naar een hoger niveau te tillen. Zoekmachine optimalisatie is het proces dat nodig is om hoger in Google te komen.

Is jouw bedrijf vindbaar?

Online vindbaarheid is vandaag de dag enorm belangrijk. Hoe meer zichtbaarheid je hebt, des te hoger je bezoekersaantallen. En meer bezoekers kunnen logischerwijs tot meer conversies en verkopen leiden. Er zijn verschillende manieren om meer websitebezoekers op jouw website of webshop te krijgen. Eén manier is zoekmachine marketing.

Wat is zoekmachine marketing?

Als we het hebben over zoekmachine marketing dan doelen we op alle activiteiten die erop gericht zijn om hoger te scoren in Google. Een onderdeel daarvan is Search Engine Optimization (SEO), ook wel zoekmachine optimalisatie genoemd. Bij SEO probeer je om je website structureel te verbeteren door bijvoorbeeld alt tags bij afbeeldingen toe te voegen en relevante zoekwoorden op je website toe te voegen.
Maar hoger in Google scoren is meer dan het afwerken van een technische checklist. Vanuit Webcrafter combineren we daarom SEO met content marketing voor een daadkrachtige aanpak.
Google kijkt namelijk verder dan enkel techniek. Het gaat om de waarde die jij met je content biedt. Het gaat om hoe waardevol jij bent. Ben jij een autoriteit binnen jouw vakgebied? Dan zal Google jou eerder hoog in de resultaten zetten. Bouw daarom vandaag al aan deze vorm van online vastgoed en verbeter blijvend jouw zichtbaarheid.

Zoekmachine marketingstrategiëen van Webcrafter

Zoals gezegd werken we met zowel SEO als content marketing. We creëren niet zomaar content – we creëren hoogwaardige, kwalitatieve content. Hiermee claim je niet alleen nú hogere posities in Google, maar ook nog over enkele jaren.
Bij het ontwerpen van jouw website of webshop houden we rekening met de SEO factoren die vandaag de dag relevant zijn. Ze veranderen snel, daarom is het belangrijk om samen te werken met een partner die up-to-date is qua kennis.
Naast SEO kunnen we ook jouw content marketing strategie uit handen nemen indien gewenst. Dit houdt in dat wij op doorlopende basis hoogwaardige content schrijven die websitebezoekers als een magneet naar je website loodst.

7 handige SEO tips

1. Doe altijd gedegen zoekwoordenonderzoek.
2. Zorg voor unieke teksten bij producten en productcategorieën.
3. Maak altijd een passende title tag.
4. Schrijf aansprekende meta-omschrijvingen. Dit zijn als het ware mini-advertenties!
5. Schrijf op natuurlijke, aansprekende wijze. Schrijf niet voor Google, schrijf voor websitebezoekers.
6. Voeg een kennisbank of blog toe, hier kun je over verscheidene onderwerpen schrijven die anders niet aan bod zouden komen op je website (en waarmee je dus websitebezoekers zou mislopen!).
7. Gebruik niet te vaak een zoekwoord op één pagina – Google prikt hier zo doorheen.


Email marketing


E-mail marketing speelt een belangrijke rol in de wereld van digital marketing. E-mail marketingcampagnes kunnen worden ingezet om meer te verkopen, klantloyaliteit te verhogen en top of mind te blijven bij potentiële klanten.

Ontdek de mogelijkheden van e-mail marketing voor jouw bedrijf en profiteer van de immense ROI (return on investment).

E-mail marketing campagnes: alle soorten en maten

Bij Webcrafter kunnen we je ondersteunen met elk soort e-mailing. Wil je een eenmalige actiemailing, of gebruik maken van e-mail marketing automation? Wil je een nieuwsbrief versturen naar een specifiek segment? Meer online verkoop via jouw webshop? Onze marketeers kunnen je helpen met effectieve e-mail marketing strategieën.

E-mail marketing uitbesteden

Geen zin of tijd om elke keer weer een nieuwe mail te schrijven? Maar wil je wél in contact blijven met je klanten? Besteed dan jouw e-mail marketing uit aan Webcrafter. Onze experts zorgen voor resultaat met e-mail marketing.

Door e-mail marketing uit te besteden bespaar je jezelf veel tijd en energie, terwijl je toch top of mind blijft bij jouw (potentiële) klanten. We kunnen je volledig ontzorgen: van het designen van een e-mail template, tot aan het schrijven van unieke, pakkende content. Samen gaan we aan de slag om de conversie van jouw website of webshop te verhogen. E-mail marketing is hierbij de perfecte tool.

E-mail marketing oplossingen

• Implementatie van e-mail marketing software
• E-mail templates op maat
• Inactieve contacten weer nieuw leven in blazen
• Prikkelende content creëren voor jouw marketing e-mails
• Benader contacten op basis van hun interesse, gedrag en fase in de sales cyclus
• Rapportages op basis van opens en clicks

Wij maken e-mail templates in jouw huisstijl, creëren de e-mail content, versturen de mailings en zorgen voor heldere rapportages.
Stuur jij nog geen op maat gemaakte e-mails naar gesegmenteerde doelgroepen? Laat Webcrafter je helpen.

Hoe webcrafter je kan helpen

We bieden betaalbare oplossingen voor zowel startende ondernemers als grotere bedrijven. Al het werk kunnen we uit handen nemen: van het maken van een e-mail template tot koppeling aan jouw CRM. Het voordeel dat wij bieden is dat je één aanspreekpunt hebt en dat alles onder één dak wordt geregeld voor je. Snel schakelen en korte lijntjes, dat werkt prettig.

Ben jij benieuwd hoe jouw e-mail marketingcampagnes naar een hoger niveau kunnen worden getild? Neem vrijblijvend contact op en bespreek de mogelijkheden met één van onze e-mail marketing experts.


Google Ads uitbesteden


Bereik je klanten, haal je doelstellingen

Haal je weinig rendement uit je Google Ads campagne? Heb je geen tijd om je Google Ads campagne zelf te beheren? Ontbreekt het aan ervaring en kennis om de campagne te optimaliseren? Besteed dan jouw Google Ads campagne uit aan Webcrafter, dé Google Ads specialist. Ons team staat klaar om geoptimaliseerde campagnes te maken en beheren.

Google Ads toont advertenties van jouw bedrijf als mensen zoeken naar specifieke producten of diensten. Je geeft in op welke zoektermen je gevonden wilt worden én welke advertentie er dan getoond mag worden. De mensen die deze advertentie te zien krijgen behoren tot jouw doelgroep en worden na het aanklikken van de advertentie doorgeleid naar jouw website. Mits goed uitgevoerd kan een Google Ads campagne direct tot meer omzet leiden.

Google Ads uitbesteden, waarom?

Google Ads is dé manier om op korte termijn jouw klanten te bereiken en meer omzet te genereren. Maar je moet wel weten wat je doet. En dat is soms lastig. Veel ondernemers of bedrijfseigenaren ontbreekt het aan tijd om zelf elke dag bezig te zijn met de Google Ads campagnes. De gevolgen?
• Het kost veel tijd om de campagnes te beheren.
• Er wordt (te) weinig rendement behaalt.
• Er is geen integratie met Google Analytics.
• Er worden niet de juiste conclusies getrokken.
• Niet alle mogelijkheden worden benut.

Google Ads door Webcrafter

Google Ads, voorheen Google Adwords, is een vorm van PPC, ofwel Pay Per Click marketing. Deze manier van marketing is de snelste manier om jouw website bovenaan te zetten in Google. Mits goed uitgevoerd kan een Google Ads campagne dan ook in korte tijd voor mooie resultaten zorgen. Het team van Webcrafter helpt je hier graag bij. We verzorgen een uitstekende ROI (return on investment), zelfs met geringe marketing budgetten.

Waarom kiezen voor Webcrafter?
• Managen van campagnes op basis van jouw doelstellingen
• Veel ervaring met Google Adwords / Google Ads
• Analyse en rapportages van de campagnes
• Maandelijkse rapportages
• Bereikbaar

Bij Webcrafter houden we van korte lijntjes, dat werkt wel zo prettig. Snel schakelen en nauw samenwerken, dat is hoe we optimaal resultaat boeken.


Google Shopping uitbesteden?


Producten verkopen via Google Shopping, hoe doe je dat?

De opties voor webshops zijn vandaag de dag eindeloos. De digitale wereld waarin we leven is 24/7 verbonden, waardoor jouw online winkel ook 24/7 bereikbaar is. Webwinkels hebben vaak twee grote uitdagingen:
1. Hoe krijg je websitebezoekers?
2. Hoe zorg je dat websitebezoekers kopen?

Google Shopping biedt het antwoord. Maar voordat we Google shopping gaan behandelen is het handig om een globaal overzicht te hebben van het speelveld.

Online verkoopkanalen

Er zijn verscheidene online kanalen, waaronder:
• Zoekmachines
• Display netwerken voor advertenties
• Social media netwerken

Google Shopping is een vorm van adverteren ín de Google zoekmachine. We noemen dit ook wel Paid Search Advertising. Dat wil zeggen dat je betaald adverteert in de zoekopdrachten van Google.

Wat is Google Shopping?

Via Google Shopping kan je adverteren vanuit Google Ads (voorheen Google Adwords) om exclusief producten te promoten, het kunnen zowel fysieke als digitale producten zijn.

Google Shopping advertenties draaien niet om zoekwoorden, maar in plaats daarvan gebruik je product data vanuit je webwinkel. Je biedt dus niet op zoekwoorden om met jouw advertentie te verschijnen. In plaats daarvan biedt je tegen elkaar op om een specifiek product te tonen.
Bijvoorbeeld: als je zoekt op “Nike hardloop schoenen” in Google, dan worden product advertenties getoond die mogelijk interessant zijn voor deze zoekterm.

Google Shopping uitbesteden

Om van start te gaan met Google Shopping zijn een aantal zaken vereist. Natuurlijk heb je een webshop nodig met data over jouw producten, dit noemen we een product feed. Daarnaast heb je nodig:
• Google Ads account
• Merchant Center account
• Google Analytics account

Webcrafter kan je stap voor stap helpen om deze accounts in te regelen. Daarnaast kunnen we helpen om jouw productdata te optimaliseren, zodat jouw producten bij de juiste zoekopdrachten in Google worden getoond.

Google Shopping is een effectief kanaal om meer omzet te realiseren voor jouw webshop. Wil jij ook dat het juiste product wordt getoond bij een zoekopdracht in Google? Om jouw advertentiebudget optimaal in te zetten letten we bij Webcrafter nauwgezet op het rendement van de campagne. Onze kennis en maandelijkse rapportages maken het voor jou enorm makkelijk: bespaar kosten en tijd door jouw Google Shopping campagne uit te besteden.
Interesse? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.


Lokale SEO


Zoek je laptop of smartphone naar een loodgieter of restaurant, dan heb je niks aan resultaten met een locatie die ver van je vandaan is. Google toont bij dit soort vragen het liefst resultaten die dicht bij je in de buurt zijn.

Heb je een fysieke winkel, dan wil je dat mogelijke klanten je snel en moeiteloos kunnen vinden. Steeds meer zoekmachines maken het mogelijk voor lokale bedrijven om snel gevonden te worden. Hierdoor krijg jij mogelijk meer klanten in je winkel voor relatief weinig inspanning.
Vanuit Webcrafter helpen we je om jouw lokale SEO strategie uit te werken en te implementeren. Het beoogde doel: meer (website)bezoekers die klant worden.

Waarom is lokale SEO belangrijk?

Een lokale marketingstrategie bied verschillende voordelen.
Hogere conversie: Producten en diensten worden vaak lokaal afgenomen. Iemand wilt niet het halve land door rijden om een product te kopen of een dienst af te nemen.
Minder concurrentie: Lokaal zijn er mogelijk minder concurrenten. Nationaal of internationaal zijn er wellicht meer aanbieders waar je tegenop bokst. Met lokale SEO kun je snel lokaal marketingvoordeel bemachtigen.

Lokale zoekmachine optimalisatie is uiterst gericht. Degene die op zoek is ziet alleen bedrijven bij hem of haar in de buurt. Degene die zoekt is specifiek op zoek naar een product of dienst in een bepaalde plaats of regio. Ben jij degene die bovenaan wordt getoond in Google? Dan is de kans groot dat je er een nieuwe klant bij hebt.
We leggen je graag uit hoe je dit doet.

Hoe werkt het?

Er zijn een aantal stappen die je kunt zetten om je lokale vindbaarheid te vergroten. Je wilt een geoptimaliseerde website, zodat Google je mogelijk hoger in de zoekmachine plaatst. Daarnaast wil je goede listings, reviews en hoogwaardige, lokale backlinks.
Hoe je dit precies doet vertellen we je graag. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom lokale SEO uitbesteden?

Google is constant onderhevig aan verandering. Dit betekent dat jouw lokale strategie zich ook moet aanpassen. Wil jij vanuit jouw business dagelijks bezig zijn met deze wijzigingen? Vast niet! Als SEO specialisten zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast hebben we al vele jaren ervaring met lokale vindbaarheid en SEO. Blijf jij je concurrenten voor door lokaal marketingvoordeel? Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.


Social media marketing


Je kunt zelf een social media expert worden, of je kunt het uitbesteden. Wij raden aan om geen social media expert te worden. Als ondernemer ben je immers al een management expert, HR expert, inkoop expert en verkoop expert. Het ontwikkelen van een gedegen social media strategie kost tijd en energie. Tijd en energie die je mogelijk niet hebt.

Sociale media marketing uitbesteden

Je plaatst elke week een paar updates op LinkedIn en Facebook. Maar de enige likes die je krijgt zijn van familie en vrienden.
Herken je dit?
Hoog tijd om je sociale media marketingstrategie uit te besteden. Webcrafter kan je helpen om meer online zichtbaarheid en naamsbekendheid te werven via social media kanalen. Daarnaast kun je onder andere LinkedIn adverteren en Facebook adverteren inzetten om waardevolle leads te genereren voor jouw business.

Het gebeurt vaak genoeg dat bedrijven zelf enthousiast aan de slag gaan met adverteren op social media. Enkel is het gevaar dat je snel veel geld kunt verliezen als je niet exact weet wat je doet. Wil je dat risico lopen?

De beste sociale media marketingstrategie voor jouw bedrijf

Voorafgaand aan het opzetten en uitvoeren van de social media strategie voor jouw bedrijf bespreken we tijdens een strategiesessie wat jouw doelstellingen zijn. Wat verwacht je van social media voor jouw bedrijf? Wil je zichtbaar zijn, wil je meer naamsbekendheid, wil je engagement creëren of wil je leads genereren?
Uit deze strategiesessie vloeit een plan van aanpak dat we in werking gaan zetten voor je. Het voordeel van online marketing is dat alles meetbaar is. Binnen korte tijd kun je dus resultaat zien van deze inspanningen.

Meer effect met social media

Adverteren op social media is een effectieve manier om snel op te schalen. Immers kun je er via deze weg voor zorgen dat je snel zichtbaar bent onder jouw doelgroep.
Wil jij dat we voor jouw bedrijf aan de slag gaan op social media? Neem vrijblijvend contact op om de opties voor jouw bedrijf te bespreken.
Heb je slechts een paar items van deze lijst nodig? Neem contact met ons op om een vrijblijvende offerte op te vragen.