Professionele website laten maken? Dit kost het anno 2022

Professionele website laten maken-webcrafter

COVID-19 heeft voor veel bedrijven de stap naar online flink aangejaagd. Het is tegenwoordig belangrijker dan ooit dat jouw bedrijf online goed zichtbaar is. Als je producten verkoopt in een fysieke winkel ontkom je er tegenwoordig niet aan om die ook online in een webshop te verkopen. Het speelveld heeft zich verplaatst naar online. Dat biedt nieuwe kansen, maar ook uitdagingen.

In dit artikel bespreken we wat het kost om een professionele website te laten maken. Ook delen we tips waarop je moet letten en tot slot verwijzen we naar de kosten van een nieuwe website laten bouwen door ons team.

Mocht je na het lezen van dit artikel vragen hebben. Schroom dan niet om contact op te nemen met info@webcrafter.nl

Website laten maken, of zelfs wat in elkaar knutselen?

Zoals je ongetwijfeld weet is het ook vrij goed mogelijk om zelf een goede website in elkaar te zetten. Afhankelijk van je wensen en ambities zal dit voor het ene bedrijf wat makkelijker gaan dan voor het andere bedrijf. Als je een webshop met 1000+ producten zelf gaat bouwen ben je nog wel even bezig. Een business coach daarentegen zou al makkelijker een simpele website kunnen bouwen die zijn of haar diensten toelicht.

Echter is er een flink kwaliteitsverschil tussen een website die gemaakt is door een goed team aan designers en developers, en een gratis wordpress template dat je hebt gebruikt om je website vorm te geven. Je bespaart ongetwijfeld kosten door het zelf te doen, maar is de kwaliteit er ook naar?

Een goede website laten maken lijkt vaak een flinke investering. Immers is het ook niet altijd mogelijk om te zien wat een website oplevert. Naast online verkopen of ingevulde contactformulieren draagt een professionele website natuurlijk ook bij aan branding. Een karige website zal je potentiële klanten mogelijk niet het gevoel geven dat je wilt. Branding is moeilijk te meten, maar onbetaalbaar.

Mobiele website laten maken

Daarbij komt ook dat het laten maken van een website ervoor zorgt dat je verzekert bent van een website die ook op tablets en smartphones goed werkt. Zo’n 80% van je websitebezoekers zal immers níet via een laptop je website bezoeken. Je hebt daarom een goed werkende mobile-responsive website nodig. Het vergt wat meer technische kennis om dit zelf te doen.

Goedkoop of duurkoop?

Mijn punt moge duidelijk zijn; je kan zelf een heel eind komen, maar misschien heb je dan niet de beste website voor jouw business. Is het dan niet beter om te investeren in een uitstekende website die jaren mee gaat?

Waar betaal je voor bij het laten maken van een website?

Bij Webcrafter krijgen we regelmatig de volgende verzoeken:

 • Een bestaande website in een nieuw jasje steken
 • Een bestaande website verhuizen naar een ander platform
 • Een website maken voor een bedrijf dat nog geen website heeft
 • Een webshop maken voor een fysieke winkel die nog geen webshop heeft.

Laten we eens kijken naar de laatste twee opties, dus het bouwen van een website of webshop en wat daar allemaal bij komt kijken.

Designs

Als je nog een website of webshop hebt, is er een schone lei om mee te starten. Dit betekent ook dat je mogelijk nog een logo moet laten ontwerpen en een huisstijlhandboek. Voordat daadwerkelijk een professionele website gebouwd kan worden dienen die materialen voor handen te zijn. Hiermee wordt gewaarborgd dat de website qua look & feel aansluit bij de rest van de marketinguitingen.

Daarbij is het zo dat we altijd eerst werken met designs vóórdat we de website gaan bouwen. We maken wireframes of designs, waarmee je ziet hoe je website eruit komt te zien. Zodra de designs definitief (en akkoord) zijn, gaan we beginnen met het daadwerkelijke programmeerwerk.

Website laten bouwen? Dit komt er (vaak) ook bij kijken:

 • Logo maken
 • Huisstijlhandboek
 • Customer Journey Mapping
 • Wireframes
 • Designs

Development

Zodra we de eerste fase (Design) achter de rug hebben start het programmeerwerk. De ideeën die op papier staan worden nu werkelijkheid. We bouwen een functionele website gebaseerd op de designs. Dit is mijn favoriete onderdeel van het traject, omdat hier het idee echt tastbaar wordt en vorm krijgt. Pagina voor pagina wordt jouw website of webshop gebouwd. Ook maken we alle product-pagina’s aan en zorgen we dat alles er perfect uitziet.

Als je een website laat maken komt dit er vaak ook aan te pas:

 • SEO optimalisatie
 • Koppeling met e-mailmarketing
 • Koppeling met boekhoudprogramma (m.n. bij webshops)
 • Maandelijks onderhoud na oplevering website

Wat kost het laten maken van een professionele website?

Op het moment van schrijven starten wij vaak vanaf €1500 tot €2000 per website. Wil je een hele uitgebreide webshop met honderden producten, dan zal de prijs iets hoger liggen. Zoek je een zeer beknopte website (zoals een one-pager), dan zal de prijs juist lager liggen. Kijk gerust even op de onderstaande pagina’s, of neem contact op voor een vrijblijvende kosteninschatting.

Bekijk de voordelen van een nieuwe website laten maken door Webcrafter. Of bekijk onze pagina over web development.”

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>