Voordelen van WordPress op een rijtje

De gebruiksvriendelijkheid van WordPress-webcrafter

Er zijn veel blog-platforms ontwikkelt. Slechts enkelen zijn gebleven, waaronder WordPress. Dit Content Management Systeem (CMS) bestaat al sinds 2003 en wordt steeds geüpdatet. Het is het meest gebruikte CMS van het web. Naar schatting gebruikt 1 op de 3 websites WordPress.

Zit je te twijfelen welk CMS jij wilt gebruiken? Hopelijk helpen deze voordelen van WordPress je met jouw keuze.

1. WordPress is kostenefficiënt

Voor een appel en een ei heb je tegenwoordig al een website. De tijd dat websites duizenden euro’s kosten ligt ver achter ons. Een basic website heb je tegenwoordig al voor zo’n €1000 euro. Bovendien is WordPress makkelijk om te gebruiken, het is onderhoudsvriendelijk en intuïtief in gebruik. Als je werkt met een page builder kun je bovendien ook relatief makkelijk zelf pagina’s designen.

2. Werk je site bij, waar je ook bent

Het enige dat je nodig hebt om in WordPress te werken is toegang tot het internet. Simpel zat!

3. Geoptimaliseerd voor zoekmachines

De wereldbekende Yoast plugin is speciaal ontwikkelt voor WordPress. Het kunnen gebruiken van deze plugin is een enorm groot voordeel wat andere CMS’en niet hebben. Daarnaast zijn websites die worden gebouwd met WP (WordPress) zodanig geprogrammeerd dat ze eenvoudige programmering hebben. Ook dat is een voordeel, want slordige code kan nadelig zijn en je website vertragen.

4. Content verspreiden

Via WP is het enorm makkelijk om een nieuw blogbericht automatisch te delen middels een RSS-feed. Zo kun je jouw nieuwste content makkelijk verspreiden en delen onder je doelgroep.

5. Responsive webdesign

Een website die het goed doet op smartphones is geen nice to have meer, maar een must. Gelukkig is WordPress geschikt voor responsive webdesign. Dit betekent dat je websites kunt bouwen die er mooi uitzien op mobieltjes en tablets.

6. Eenvoudig nieuwe functies toevoegen

WordPress werkt met plug-ins om nieuwe functies toe te voegen aan de website. Het is dus enorm eenvoudig om contactformulieren, Google Maps of lead generation toe te voegen aan je website. Je installeert een plugin – en klaar! De meeste plugins zijn in een aantal eenvoudige stappen in te stellen. Voor het toevoegen van een nieuwe functie betaal je bij veel partijen de hoofdprijs. Via WordPress kun je kosten en moeite besparen doordat je zelf plugins kunt toevoegen.

7. Ideaal voor content marketing

In een tijdperk van online marketing waarin content de boventoon voert is het belangrijk dat jouw website geschikt is voor SEO en hoogwaardige content. Met WordPress is het doodeenvoudig om een nieuw blog te plaatsen of te bewerken. WordPress leent zich bij uitstek voor een gedegen content marketing strategie.

8. Goede social media integratie

Een ander belangrijk voordeel van WordPress is dat het naadloos te integreren is met social media netwerken. Een plug-in die je hiervoor kunt gebruiken is Social Warfare.  Hiermee creëer je in een handomdraai meescrollende social sharing buttons.

9. Verbeterde websitebeveiliging

Eén van de eerste problemen met WordPress ging om de slechte beveiliging. Inmiddels is dit aangepakt en kun je genieten van een beveiligde WordPress website. Met de juist WordPress ontwikkelaars kun je jouw beveiliging verbeteren en volledig hackbestendig maken.

10. Gemakkelijk overgaan van de ene developer naar de andere

De kans bestaat dat je vroeg of laat wilt overstappen van bureau of developer. Met een WordPress website is dat geen enkel probleem. Vrijwel elke developer kan werken in WP. Ontwerpen en ontwikkelen van WordPress gaat via een universeel, open source platform, waardoor je makkelijk kunt switchen van website developer of marketing bureau, mocht je dat willen.

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>