Website onderhoud: alle voordelen van professioneel website onderhoud

website onderhoudalle voordelen van professioneel website onderhoud-webcrafter

Wil jij ook graag een professionele website voor jouw onderneming? Of wil je graag zoveel mogelijk bezoekers naar jouw website trekken? Leer dan meer over de vele voordelen van het professioneel laten onderhouden van je website en zorg eenvoudig voor een prachtige en goed functionerende website. Kom meer te weten wat website ondersteuning en onderhoud inhoudt en wat er zoal van belang is voor een professioneel onderhoud in dit blog.

Wat is website onderhoud?

Wellicht sta je op het punt om een website te beginnen of kan jouw huidige website wel wat vernieuwing gebruiken. In dit geval is website ondersteuning en onderhoud voor jou van uiterst belang en kan het jouw vele voordelen opleveren.

Onder website ondersteuning en onderhoud worden een breed scala aan taken verstaan die betrekking hebben tot het bouwen van, en zorgen voor een goed functionerende en aantrekkelijke website.

Bij het professioneel onderhoud van een website komen heel wat technische aspecten kijken. Vandaar dat het werk vaak wordt uitbesteed aan een webhostingbedrijf en professionele webdesigners of webdevelopers. Zij zorgen onder andere voor de nodige updates, beveiliging en voor het algemeen goed functioneren van je website. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf de uitdaging aan te gaan en het nodige onderhoud uit te voeren. Echter gaat hier heel wat tijd in zitten en kan het zorgen voor de zekere frustraties. Door je website aan een professional over te geven, zorg je voor een professionele belevenis voor de klant en kun je heel wat winst behalen op klanttevredenheid, zichtbaarheid, bereik en verkoop.

Het belang van website ondersteuning en onderhoud

Je kunt er tegenwoordig bijna niet meer onderuit. Een website of webshop is van essentieel belang voor een goede verkoop en professionele indruk van jouw onderneming. Klanten bekijken graag producten online of browsen het web naar informatie over producten en diensten. Wanneer je dus online gezien wilt worden, moet je zorgen voor een aantrekkelijke website of webshop die optimaal functioneert. Om een goede website te maken en te onderhouden is website ondersteuning en onderhoud van essentieel belang. Dit is met name van belang voor de algemene veiligheid van de site, de klantervaring, voor het uitvoeren van updates en controles en voor het maken van back-ups.

Veiligheid

Uiteraard is de veiligheid van je website een belangrijk onderdeel. Zo wil je niet dat jouw website onnodige risico’s loop en in de verkeerde handen valt. Met name wanneer je website toegang biedt tot online betaalmogelijkheden, zoals bij vele webshops het geval is, is een zekere mate van beveiliging van uiterst belang. Hiermee garandeer je een veilig gebruik voor de klant en voorkom je vervelende problemen.

Wellicht denk je dat jouw website te klein of niet aantrekkelijk genoeg is om gehackt te worden en dat extra onderhoud en beveiliging dus niet van belang is. Echter is het vaak zo dat kleinere websites gemakkelijker te hacken zijn door hackers en daardoor vaak het doelwit zijn. Een hacker kan informatie van jouw website halen en dit naar andere partijen sturen. Ook kan een hacker advertenties op jouw website zetten waarmee de hacker geld verdient. Dit is niet altijd eenvoudig te detecteren en vergt dan ook de kijk van een professional.

Door regelmatig je website te laten onderhouden door een professional zorg je ervoor dat jouw website zo optimaal mogelijk beschermt blijft en gegevens van jouw klanten of andere belangrijke gegevens, niet aan derden worden prijsgegeven.

Een fijne ervaring voor de klant

(Potentiële) klanten die jouw website of webshop bezoeken willen uiteraard graag een fijne, goed leesbare en overzichtelijke site zien. Met een professionele website straal je professionaliteit en vertrouwen uit naar de klant en geef je de klant een extra stukje zekerheid. Zo wil je bijvoorbeeld niet dat een pagina van de website te lang moet laden. De klant haakt af en probeert wellicht de website van de concurrent. Een webdeveloper zorgt ervoor dat alle pagina’s snel laden en dat de klant een aangenaam bezoek krijgt. Een webdesigner houdt zich vooral bezig met de design kant en zorgt ervoor dat de site er aantrekkelijk uitziet, zoals bijvoorbeeld door overzichtelijke alinea’s, foto’s en video.

Een fijne ervaring voor de klant kan ervoor zorgen dat de bezoeker langer op de website blijft, eerder geneigd is aankopen te doen, en ook weer terugkeert in de toekomst. Door zorgvuldig onderhoud aan de website draag je dus bij aan meer aankopen en een hogere klanttevredenheid. Vaak krijg je hier goed zicht op door handige statistiek lijsten en inzage in het aantal website bezoekers, clicks, en de hoeveelheid tijd die de bezoekers besteden op je website. Door meer inzicht te krijgen in je website prestaties, kun je jouw bedrijfsactiviteiten hierop afstemmen. Zo kun je bijvoorbeeld bepaalde producten uit de markt nemen wanneer hier te weinig aandacht voor is, of je specifiek richten op de meest bekeken items. Ook kun je jouw advertenties afstemmen op de hoeveelheid verkeer dat naar jouw website gaat. Wellicht is jouw product of dienst meer relevant in bepaalde seizoenen en kun jouw advertenties en marketingcampagnes specifiek richten op speciale dagen en seizoenen. Een professionele webhoster kan je hier meer advies over geven en je hierbij helpen.

Updates en controles

Het internet blijft zich continu evolueren. Dit heeft te maken met technologie en de laatste designtrends. Een webshop en website moeten daarom net als een normale winkel, regelmatig worden schoongemaakt en gecontroleerd. Een webdeveloper doet dit door regelmatig naar updates te kijken en pagina’s wellicht te updaten wanneer deze te oud zijn.

Ook wordt er overbodige data verwijderd waardoor de website of webshop voldoende ruimte heeft en zo optimaal mogelijk kan presteren. Vele plug-ins blijven zich voortdurend verbeteren en een goede webhoster zorgt er dan ook voor dat de website optimaal blijft functioneren wanneer dit gebeurt. Door middel van het upgraden van plug-ins op je website blijft je site of webshop soepel functioneren. Dit is vaak wekelijks van belang en dient zorgvuldig te worden uitgevoerd. Regelmatige controles zijn daarnaast van uiterst belang voor het voorkomen van hacks. Wanneer jouw website niet wordt vernieuwd zal de website vatbaarder worden voor hackers.

Spam opschoning

Spam is ongewenste nep e-mail of malware. Malware is een vorm van hacking dat spoedig moet worden opgeschoond. Zo kan het je website infecteren met schadelijke software. Dit is niet alleen vervelend, maar ook nog eens schadelijk voor je website of webshop. Door regelmatig de spam op te schonen kun je spam eenvoudig voorkomen en zelfs blokkeren. Dit gebeurt bijvoorbeeld door een spam-filter of door andere beveiligingsmaatregelingen. Een professionele webdeveloper helpt je bij het hardnekkig aanpakken van spam en voert hiervoor wekelijkse werkzaamheden uit.

Het maken van regelmatige back-ups

Een van de andere taken van het onderhouden van een website en webshop is het regelmatig maken van back-ups. Dit is van uiterst belang voor het zorgvuldig herstellen van je gegevens wanneer er schade aan de server plaatsvindt. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren bij noodsituaties zoals brand of waterschade. Ook kan je website gehackt worden en kan waardevolle data verloren gaan. Uiteraard wil je voorkomen dat informatie op je website verloren gaat en zijn er gelukkig tal van maatregelen. In de meeste gevallen wordt er maandelijks een back-up gemaakt. Echter, wanneer je een wat dynamischere website hebt, met veel updates, is het van belang om vaker back-ups te maken of te laten maken. Een webhoster voert gemiddeld wekelijks of maandelijks een back-up uit waardoor je je met een gerust hart kunt focussen op jouw dagelijkse werkzaamheden.

Voordelen van professioneel website ondersteuning en onderhoud

Wanneer je zelf niet zo technisch bent, en je het druk hebt met andere taken op de werkvloer, is het te allen tijde aan te raden om jouw website professioneel te laten onderhouden door een professioneel bedrijf. Professioneel onderhoud van je webshop of website biedt vele voordelen en is dan ook in de meeste gevallen absoluut noodzakelijk.

Tijdbesparend

Vergis je niet, zonder de juiste kennis is het onderhouden van websites een tijdrovende klus. De meeste bedrijven en ondernemingen hebben vaak al voldoende werk te verrichten. Door je website en webshop onderhoud activiteiten uit te besteden aan een webhostingsbedrijf, kun je flink wat tijd en energie besparen en je energie richten op je huidige werkzaamheden.

Professioneel design en uitstraling

Presenteer jouw organisatie professioneel en kom goed voor de dag met een strak design en stijlvolle pagina’s. Een professionele website designer of developer heeft veel ervaring met klantervaring, design, de nieuwste technieken en templates. In overleg met de klant zorgt een professional voor een professionele uitstraling van de gehele website. Ook kan een professional zorgen voor updates en beveiliging waardoor de klant meer vertrouwen krijgt in de website.

Zorgeloos

Door de taken over te laten aan een professional kun je je volledig focussen op het runnen van je bedrijf zonder enige zorgen. Met een professional die je helpt met updates, beveiliging en back-ups, hoef je je namelijk geen zorgen meer te maken over eventuele problemen. Blijft een pagina hangen? Of duurt het te lang om een foto te downloaden via je site? Een professionele webdeveloper lost dit eenvoudig voor je op zonder dat dit ten koste gaat van jouw kostbare tijd.

Voorkom frustraties

Wanneer het je niet lukt om bepaalde updates uit te voeren, of wanneer pagina’s van je website maar niet snel genoeg laden, kan dit tot vele frustraties zorgen. Zo heb je vaak uren tijd nodig om de oorzaak op te sporen of te zoeken naar een goede oplossing. Hier gaat tijd en frustraties in zitten. Een professionele webhoster heeft deze problemen in no-time opgelost. Daarnaast kan spam tot vele frustraties zorgen onder website eigenaren. Een webhostingsbedrijf rekent hier zorgvuldig mee af en zorgt ervoor dat jouw website volledig vrij is van spam of ander schadelijk materiaal. Ook kan een webhostingsbedrijf zorgen dat spam automatisch geblokkeerd wordt waardoor jouw website vrij van infecties blijft.

Voordelen van Webcrafter

Webcrafter is een full service internetbureau waar we voor elke klant een zorgvuldig plan van A tot Z verzorgen. Daarmee kun je volledig ontzorgen en al jouw website en webshop onderhoudsactiviteiten uit handen geven. Met vele tevreden klanten weten wij als geen ander waaraan een professionele website zoal moet voldoen. Bij Webcrafter starten we dan ook graag bij het begin en doen we er alles aan om jouw wensen en voorkeuren zorgvuldig in kaart te brengen. Zo kijken we samen naar wat jij zoal belangrijk vindt, welke functies je graag zou willen en wat je graag met de website wilt bereiken. Ook kijken we naar de noodzakelijke kanten van het onderhouden van een website, zoals de noodzaak tot veiligheid en bescherming. De voordelen van onze service zijn onder andere:

 • Efficiency (makkelijk opschalen dankzij virtual team)
 • Expertise (T-shaped marketeers en developers)
 • Snelle communicatie en optimale bereikbaarheid (Altijd de volgende werkdag reactie)
 • Betrouwbaar
 • Hoge klanttevredenheid

Wat kost het laten onderhouden van een website gemiddeld?

De kosten voor de service het onderhouden van je website dat wordt aangeboden op het internet verschilt onderling enorm. Zo zijn er partijen die tot wel €100 of meer per maand vragen. Bij Webcrafter kost het onderhouden van je website slechts €25 p/m. Hiervoor krijg je de volgende diensten:

 • Wekelijkse WordPress Updates
 • Wekelijkse Plugin Updates
 • Wekelijkse Spam opschoning
 • Wekelijkse Database Optimization
 • Wekelijkse Home Directory backup
 • Wekelijkse Database Backup

Met de service van Webcrafer ben je gegarandeerd van een up-to-date website of webshop zonder dat je je zorgen hoef te maken over het verlies van data of de veiligheid van jouw website en kun je je volledig richten op het runnen van je bedrijf.

Probeer het vrijblijvend uit

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw website en wil je graag weten wat Webcrafer voor jou kan betekenen? Informeer dan naar de mogelijkheden en kom met ons in contact. Bij Webcrafter bieden wij graag een vrijblijvende strategiesessie voor een gratis consult (t.w.v. €200). Binnen deze sessie brengen wij binnen 60 minuten jouw belangrijkste online kansen in kaart. Ervaar het gemak van professioneel onderhoud en voorkom frustratie en problemen. Kies voor kwaliteit en eenvoud en zorg vandaag nog voor het effectief verbeteren van jouw website en webshop prestaties.

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>