WordPress website klaar voor het nieuwe jaar? zo pak je het aan!

wordpress website-webcrafter

Wat is nou een beter Nieuwjaars doel dan ervoor zorgen dat jouw WordPress website of webshop up-to-date is voor het nieuwe jaar? Zorg dat jouw WordPress webshop geoptimaliseerd is voor conversies, veiligheid en snelheid. Of, heb je nog geen WordPress website, maar zit je er al lange tijd over te denken om een website te laten maken? Dan is nu het moment!

TIP: ben je nog op zoek naar een goede hostingpartij? Vergelijk hier verschillende hostingpartijen.

WordPress website: klaar voor de toekomst?

Je vergeet mogelijk je website – zeker als je bedrijf al aardig goed loopt en je niet regelmatig updates uitvoert. Maar zeker gedurende deze periode van het jaar is het essentieel dat je als webshop eigenaar de puntjes op de i zet. Het websiteverkeer neemt toe rond Sinterklaas en Kerst, kan jouw website dit aan?

WordPress website beveiliging tips

Eén van jouw belangrijkste prioriteiten zou moeten zijn om je website te beveiligen. Zelfs een kleine website kan zijn websitegebruikersdata in gevaar brengen als de website niet is geüpdatet of niet is voorzien van de juiste beveiliging. Bovendien heb je geen diploma nodig in computerwetenschappen om je website te voorzien van website beveiliging. Je hoeft enkel te letten op een paar cruciale punten.

Ten eerste: zorg voor een goede hosting provider. Het liefst een hosting partij die met je meedenkt en continue hun beveiligingsprotocollen bijwerken en nauwlettend in de gaten houden. Hacks gebeuren vaak – veelal zonder het medeweten van de slachtoffers, totdat het te laat is. Het is belangrijk om een hostingpartij te kiezen die veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Doen ze dit niet? Dan is nu mogelijk het moment om over te stappen naar een andere hosting partij.

Voeg een zogeheten ‘secure sockets layer’ (SSL) certificaat toe aan je website. Voorheen was het zo dat enkel sites die gevoelige informatie uitvraagden, zoals creditcard gegevens, een SSL certificaat nodig hadden. Vandaag de dag zorgen bedrijven zoals Google en Mozilla ervoor dat het internet steeds veiliger wordt door een SSL certificaat praktisch verplicht te maken – een beveiligde website zal eerder hoger in Google worden getoond. Als je nog geen SSL certificaat hebt kun je eens informeren naar de mogelijkheden van Let’s Encrypt.

Er zijn diverse manieren om zowel een WordPress website als een non-Wordpress website te beveiligen. Heb je hier vragen over? Schroom niet om contact op te nemen, zodat jouw website beveiligd aan het nieuwe jaar kan beginnen.

Geoptimaliseerd het nieuwe jaar tegemoet

Optimalisatie is een beetje een buzzword geworden. Het wordt te pas en te onpas gebruikt. Wat ik in dit artikel bedoel met optimalisatie is dat je website een zo goed mogelijke gebruikservaring verzorgt voor de website bezoekers. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken:

  • Mobile proof design: Is jouw webshop of website geschikt voor verschillende apparaten? Wordt jouw website goed getoond op mobiele apparaten? Is je website dan net zo gebruiksvriendelijk?
  • Caching: Maak je al gebruik van caching mogelijkheden om je website snelheid te verhogen? Caching wil zeggen dat iemand die jouw website bezoekt bepaalde bestanden lokaal opslaat zodat de website een daaropvolgende bezoek sneller wordt geladen.
  • Gebruik een CDN: Als je een Content Distribution Network (CDN) gebruikt kunnen jouw afbeeldingen en media sneller worden geladen. Zeker voor webwinkels is het enorm belangrijk dat de laadtijd van de webshop dik in orde is. Anders kost het je klanten!
  • Afbeeldingen op het juiste formaat: Zorg ervoor dat afbeeldingen worden geüpload op het formaat dat je ze ook daadwerkelijk wilt gaan gebruiken. Het heeft geen zin om afbeeldingen van 1200 x 1200 pixels te uploaden, als je ze enkel wilt gebruiken als een kleinere afbeelding van 600 x 600 pixels bijvoorbeeld.
  • Verwijder ongebruikte plugins: Zorg dat plugins die je niet nodig hebt gedeactiveerd worden en daarna verwijdert. Hiermee kun je ervoor zorgen dat er minder JavaScript of CSS bestanden ingeladen hoeven worden. Wat jouw website snelheid ten goede komt.

Maak van updaten een prioriteit

Het up-to-date houden van je WordPress website is onder andere een kwestie van de gebruikte plugins updaten. Hiermee zorg je ervoor dat je website beveiligd en geoptimaliseerd blijft. Je wilt zowel WordPress Core updates als plugin updates tijdig uitvoeren – zodat er geen beveiligingslekken ontstaan. Zoals gezegd kun je plugins die je niet meer gebruikt beter van je site verwijderen.

Het uitvoeren van updates kan een spannend proces zijn. Wat als twee geüpdatet plugins voor een conflict zorgen en je site hierdoor niet meer bereikbaar is? We raden zodoende aan om een partner te zoeken die je hiermee kan helpen, zodat je zorgeloos een up-to-date WordPress website hebt.

WordPress website of webshop laten maken?

Wil jij het nieuwe jaar goed beginnen door een WordPress website te laten maken? Of ben je op zoek naar een partij die je kan helpen met het bouwen van een webshop? Webcrafter staat je graag te woord om de mogelijkheden te bespreken. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op.

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>