WordPress website laten maken: prijzen & mogelijkheden

Webcrafter Wordpress Website Laten Maken Prijs-webcrafter

Benieuwd naar de prijzen voor het laten maken van een website in WordPress? In dit blog vertellen we er alles over. Wil je een website laten maken? Lees dan snel verder.

WordPress is een van de meest populaire website systemen in de wereld. Miljoenen mensen gebruiken het om hun website te maken. Het is een geweldig platform, maar het kan duur zijn om iemand een website voor je te laten bouwen. In deze blog post bespreken we de kosten van het laten bouwen van een WordPress website, en geven we je een aantal tips mee om rekening mee te houden bij het laten bouwen van een WordPress website.

Gemiddelde prijs voor het laten maken van een WordPress website

De gemiddelde prijs voor het laten maken van een WordPress website bij een bureau is €750-€2000. De gemiddelde prijs varieert afhankelijk van de mogelijkheden en de complexiteit van de website. Als je webshop eCommerce mogelijkheden wilt toevoegen, of een aangepaste plugin, dan zal de prijs hoger zijn.

Als je op zoek bent naar een meer betaalbare optie, dan kan je een freelance WordPress ontwikkelaar inhuren. De gemiddelde kosten hiervoor zijn €200-€500. Het is echter belangrijk op te merken dat je met een freelance ontwikkelaar waarschijnlijk meer van het ontwerp en de functionaliteit zelf zult moeten verzorgen.

Kosteninschatting nodig? Denk hieraan!

Bij het inschatten van de kosten van een WordPress website zijn er een paar dingen om in gedachten te houden:

 • De complexiteit van de website: een eenvoudige website met slechts een paar pagina’s zal goedkoper zijn om te bouwen dan een die veel functies heeft en complexer is.
 • De functies die je wilt: Als je eCommerce mogelijkheden of aangepaste plug-ins nodig hebt zal dit de kosten verhogen.
 • Wie bouwt de website: Een bureau zal meer in rekening brengen dan een freelancer.
 • Waar je je bevindt: De kosten kunnen variëren afhankelijk van waar je woont. Een websitebouwer in Amsterdam zal mogelijk meer vragen dan een websitebouwer in Goes.

Website laten maken? Denk ook hieraan!

Dit zijn slechts enkele reminders voor het laten bouwen van een WordPress website.  Er is nog meer om rekening mee te houden bij het bepalen van hoeveel het gaat kosten. Denk namelijk ook aan het volgende:

 • Zorg ervoor dat je een idee hebt van welke functies (als die er zijn) nodig zijn voordat je contact opneemt met iemand over het bouwen van je WordPress site. Op deze manier kunnen ze je een nauwkeurige schatting geven gebaseerd op die behoeften en niet alleen giswerk omdat ze er verder nog niets vanaf weten.
 • Overweeg om iemand in de buurt in te huren, zodat als er iets mis gaat met hun service je makkelijk langs kan gaan.
 • Vergelijk een paar offertes alvorens een definitieve beslissing te nemen – Dit is altijd een goed idee om zeker te zijn dat je de beste waarde voor je geld krijgt!

Waarom WordPress kiezen als CMS?

WordPress is een populair Content Management Systeem omdat het gebruiksvriendelijk en betaalbaar is en veel functionaliteiten heeft. Het kan gebruikt worden voor elk type website, van een eenvoudige blog tot een complexe webshop. En als je hulp nodig hebt bij het toevoegen van functies of het aanpassen van jouw site, zijn er genoeg ontwikkelaars die je kunnen helpen.

Kortom: WordPress is het perfecte platform voor iedereen die een website wil maken zonder al te veel geld uit te geven. Als je nog niet zeker weet welke functies je nodig hebt, geen zorgen – de meeste bureaus en freelancers zullen graag met je samenwerken om uit te vinden wat het beste is voor jouw behoeften. Zorg er wel voor dat je hen van tevoren zoveel mogelijk informatie geeft, zodat ze alles hebben wat ze nodig hebben om je een accurate offerte te geven.

Wat kost het laten bouwen van een WordPress webshop?

Er is veel verschil in kosten als het gaat om het bouwen van een webshop. Dit komt omdat er veel verschillende functies zijn die kunnen worden opgenomen, zoals een custom winkelwagen, betaalmogelijkheden, en de verzendkosten calculators, om enkele voorbeelden te noemen. rekenmachines. De kosten voor het bouwen van een webshop variëren van €2000 tot €7000 of meer.

Essentiële functies voor iedere WordPress website

Iedere goede WordPress website heeft het volgende nodig:

 • Plugins – WordPress plugins zijn extensies die extra functionaliteit aan jouw website toevoegen. Er zijn duizenden essentiële functies die je nodig hebt om uw site functioneel te maken. Denk aan contact formulieren, integratie met je e-mail marketing systeem, en meer.
 • Een domeinnaam en webhosting – Dit is waar jouuw website zal worden gehost en kan worden gekocht bij een verscheidenheid van plaatsen, zoals GoDaddy of SiteGround.
 • Een WordPress thema – Er zijn vele gratis wordpress thema’s beschikbaar op de wordpress.org thema directory en betaalde wordpress thema’s op ThemeForest.

Welke vaardigheden moet ik zoeken in een web developer?

Wanneer je iemand zoekt om jouw WordPress website te bouwen, zal je een ontwikkelaar willen vinden met de volgende vaardigheden:

 • Ervaring met web development – De ontwikkelaar moet ervaring hebben met het bouwen van websites en bekend zijn met verschillende web development technologieën.
 • Ervaring met WordPress – De ontwikkelaar moet bekend zijn met het gebruik van WordPress en in staat zijn om het aan te passen aan jouw behoeften.
 • Grafisch ontwerp / web design vaardigheden – Een goede ontwikkelaar zal ook grafische ontwerp vaardigheden moeten hebben, zodat ze custom designs voor je website kunnen maken.
 • SEO kennis – Jouw website moet worden geoptimaliseerd voor zoekmachines, zodat deze hoger in de zoekresultaten kan komen. Een goede ontwikkelaar weet hoe hij dit moet doen.

Een bureau of freelancer inhuren?

Bij de beslissing om een marketing bureau of freelancer in te huren zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

 • Kosten – Bureaus rekenen meestal meer dan freelancers doen. Echter, bureaus hebben meer middelen en ervaring dan freelancers, zodat je uiteindelijk (vaak) betere resultaten krijgt.
 • Vaardigheden – Zorg ervoor dat de ontwikkelaar de vaardigheden heeft die nodig zijn om jouw WordPress website te bouwen. Je wilt niet dat ze leren op jouw kosten!
 • Communicatie – Het is belangrijk dat je in staat bent om gemakkelijk te communiceren met de ontwikkelaar, dus zorg ervoor dat ze reageren op jouw e-mails.
 • Reputatie – Je wilt iemand die een goede reputatie heeft voor het bouwen van hoge kwaliteit websites en het bieden van een uitstekende klantenservice.

Hoe vind ik een geschikte website bouwer?

Als je op zoek bent naar iemand die je kan helpen bij het bouwen van uw WordPress website, dan zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden:

 • Wat voor functies wil je? – Dit zal helpen bepalen welke vaardigheden de ontwikkelaar nodig heeft.
 • Hoeveel ervaring heeft de ontwikkelaar met WordPress? – Er zijn veel ontwikkelaars die gespecialiseerd zijn in verschillende platforms en technologieën. Zorg ervoor dat de ontwikkelaar ervaring heeft met het bouwen van WordPress websites.
 • Hebben ze referenties? – Referenties kunnen een goede manier zijn om te zien hoe tevreden eerdere klanten waren over het werk van de ontwikkelaar.
 • Zijn ze beschikbaar voor ondersteuning op lange termijn? – Veel ontwikkelaars bieden onderhoudsplannen aan nadat de website is voltooid. Dit kan handig zijn als je updates of wijzigingen aan jouw WordPress site wilt laten aanbrengen.
 • Wat is hun uurtarief? – Sommige ontwikkelaars rekenen per uur, terwijl anderen pakketten hebben met een vaste prijs voor bepaalde taken (zoals het installeren van thema’s, plugins, enz.). De meeste bureaus hanteren een uurtarief van tussen de €75 en €100.

Conclusie

De kosten voor het bouwen van een WordPress website kunnen sterk variëren, afhankelijk van jouw behoeften en budget. Om een accurate schatting te krijgen kan je het best verschillende web developers (zowel bureaus als freelancers) contacteren die gespecialiseerd zijn in WordPress ontwikkeling alvorens een beslissing te nemen. Het is ook belangrijk om te begrijpen wat voor soort functies nodig zijn voor de website en hoeveel ervaring de developers hebben met dit soort werk.

We hopen dat dit artikel nuttig was en dat het je een idee heeft gegeven van hoeveel het kost om een WordPress website te laten bouwen. Als je nog andere vragen hebt neem dan gerust contact op.\n\nVoor meer informatie over WordPress website kosten, kan je hier terecht:

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>