Inzicht in de verbeterpunten van jouw website met de SEO Audit

Concrete tips om hoger te scoren in Google!

Wat is de SEO Audit?

De SEO Audit geeft je inzicht in jouw verbeterpunten om hogere posities te claimen én behouden in Google.

Met de SEO Audit heb je een rapport in handen met concrete verbeterpunten om door te (laten) voeren op je website. We kijken naar techniek, tekst en jouw concurrenten, zodat we een goed beeld hebben van wat nu goed gaat, wat beter kan en wat jouw concurrenten succesvol toepassen.

Zoekwoordenonderzoek en concurrentieanalyse

We analyseren zoekwoorden waar veel naar gezocht wordt en waarmee het mogelijk is om binnen relatief korte termijn gevonden te worden in Google. In de SEO audit doen we dit op basis van "Keyword Gap". Dat wil zeggen dat we kijken naar welke zoekwoorden jouw concurrenten benutten, die jij nog niet benut. Zo zie je snel waar kansen liggen. Wil je liever een volledig zoekwoordenonderzoek laten uitvoeren? Bekijk dan ons Keyword Craft product.

Ook leggen we tot wel 3 websites van concurrenten onder de loep, zodat jij exact weet via welke woorden zij veel websitebezoekers krijgen. Handig, want zo kun jij zelf jouw teksten ook optimaliseren voor die woorden en een deel van hun websitebezoekers naar jouw website leiden.

In-Depth SEO Scan

De SEO Audit is een volledige SEO scan, anders dan een gratis, beknopte scan die je weleens online ziet. Wil jij serieus aan de slag met een betere vindbaarheid in Google? Maar weet je niet waar te beginnen?

Dan is de SEO Audit voor jou het perfecte startpunt.

In de audit komen de volgende punten aan bod:

 • Technische analyse
 • On-page analyse
 • Content scan
 • Content kansen
 • Concurrentieanalyse
 • Zoekwoordenonderzoek

Hoe het werkt?

Ontdek hoe je [bovenaan] komt

Aan de slag met het verbeteren van jouw website voor de zoekmachines? Dan is de SEO Audit jouw startpunt!

Sander Touw
Sander Touw
Co-Founder, Webcrafter
Hoe het werkt?

Na het aanvragen van de SEO audit vragen we je om jouw website, jouw 3 grootste concurrenten, jouw 10 belangrijkste zoekwoorden en toegang tot Google Analytics en Google Search Console.


Nadat we alle input ontvangen hebben gaan we aan de slag en ontvang je binnen 15 werkdagen de audit. Vervolgens nemen we contact met je op om de audit door te spreken.

Wat je krijgt

Met de SEO audit in handen heb je een actieplan waarin exact staat omschreven wat je dient te doen om jouw website te optimaliseren en je concurrentie te verslaan.


In de SEO audit leggen we diverse zaken onder de loep, zoals techniek, tekst en linkbuilding.


De SEO audit zelf is een uitgebreid PDF rapport (30+ pagina's), dat we graag toelichten via een video-call zodat al jouw vragen n.a.v. de audit en SEO worden beantwoord.

SEO-audit

Inhoud

Technische analyse

Techniek is het fundament van je website. Een website dient solide in elkaar te zitten. Gebruiksvriendelijk en snel - dat is wat we willen. 

Website snelheid scan

Duplicate content analyse

Crawlability & idexability

On-page analyse

Content scan

Content kansen

On-Page analyse

Uiteraard leggen we de content van jouw site grondig onder de loep. We kijken naar on-page kansen, zoals geoptimaliseerde title tags, meta-omschrijvingen en kansen voor sales-pagina's, landingspagina's en blogs.

Zoekwoordenonderzoek

Met de SEO Audit brengen we de 50 belangrijkste zoekwoorden voor jouw website in kaart. We doen dit door te kijken op welke zoekwoorden jouw concurrenten vindbaar zijn, maar jouw website (nog) niet.

50 zoekwoorden

Zoekvolumes & Keyword Difficulty Laaghangend fruit-keywords

Belangrijkste zoekwoorden

Backlinkprofiel

Strategie blootgelegd

Concurrentie-analyse

Uiteindelijk kan er maar één bovenaan in Google staan. We analyseren jouw drie grootste concurrenten om te zien wat we van hen kunnen leren. Wat doen ze goed, waar kan je ze overtreffen en hoe ga je dat aanpakken.

Reviews

Wat onze klanten zeggen

Het is prettig samenwerken met Webcrafter. Neemt initiatief, komt afspraken na en levert het besprokene.

Marc van Doorn

Eigenaar, ChipsAway

Webcrafter is zeer effectief geweest in het verbeteren van de positie van onze website bij Google. Hij schrijft prettig leesbaar en zet effectieve teksten in voor SEO.

Derk Mulder

Essence Institute

Het is een hele proactieve samenwerking. Ze denken mee en komen zelf met fantastische tips en ideeën.

Marissa Bonants

Eigenaar, Marissabonants.nl

SEO Audit

549

 • Technische Analyse
 • On-page analyse
 • Content scan
 • Content kansen
 • Concurrentieanalyse (max. 3 concurrenten)
 • Zoekwoordenonderzoek (~50 zoekwoorden) o.b.v "Keyword Gap"
 • Levertijd: 15 werkdagen

"Webcrafter is een goede partner"

Goede en snelle service! Sander is erg punctueel en heeft erg goed geholpen. Ben je op zoek naar hulp bij uw website dan is Webcrafter een goede partner!

Eva Flipse
Marketing Manager

"Sander heeft me goed geholpen deze uit te pluizen en te verklaren!"

De gegevens in Google Analytics en Search Console zijn voor mijn website wat raadselachtig voor mij. Het team van Webcrafter heeft me goed geholpen deze uit te pluizen en te verklaren!

Heel fijn, want nu voel ik me zekerder in het interpreteren van deze gegevens en kan ik aan de hand daarvan mijn koers bepalen.

Floor
Easy Auti

Direct inzicht in SEO-kansen

Veelgestelde vragen - SEO Audit

Wat is een SEO Audit?

Een betaalde SEO-audit is een dienst waarbij SEO-specialisten de website analyseren om de zoekmachineoptimalisatie te verbeteren. Tijdens een betaalde SEO-audit wordt jouw website geanalyseerd op techniek en content, alsook een concurrentie-analyse. Het doel is om in kaart te brengen welke problemen zich nu voordoen en welke kansen er liggen.  

Wat is een SEO analyse?

Een SEO analyse, of SEO scan, wordt vaak gebruikt om aan te geven dat het om een gratis SEO check gaat. Een SEO Audit is iets anders dan een SEO analyse of scan, aangezien je met een gratis scan niet echt de diepte in kan gaan en dus problemen of kansen zult missen.

Wat kost een SEO audit?

Momenteel kost een betaalde SEO Audit bij Webcrafter €549. Deze kosten zijn eenmalig. Met de SEO audit krijg je inzicht in de verbeterpunten voor jouw website, zodat je jouw concurrenten in kunt halen en voor kunt blijven.

Wanneer SEO audit uitvoeren?

90% van onze klanten laat een SEO Audit uitvoeren voordat ze met maandelijkse SEO starten. Het is namelijk raadzaam om een SEO audit uit te voeren, daarop een SEO strategie te baseren én dan pas te starten met maandelijkse SEO.

>