Coaching funnels: wat zijn het en hoe zet je ze in?

Coaching funnels-webcrafter

Wat zijn funnels?

Coaching funnels zijn een manier om potentiële klanten te leiden door een aantal verschillende fasen, van het eerste contact met je bedrijf tot aan de aankoop van je product of dienst.

Dit is een belangrijk concept om te begrijpen, want het kan ervoor zorgen dat je meer klanten wint en meer inkomsten genereert.

Een coaching funnel is eigenlijk niets meer dan een aantal stappen die je klant neemt voordat ze een coaching-sessie bij je boeken of een ander product of dienst bij je aanschaffen.

Hoe werkt een funnel?

Een funnel werkt door potentiële klanten door een aantal verschillende fasen te leiden, van het eerste contact met je bedrijf tot aan de aankoop van je product of dienst.

Dit is een belangrijk concept om te begrijpen, want het kan ervoor zorgen dat je meer klanten wint en meer inkomsten genereert.

Deze stappen kunnen er als volgt uitzien:

1. Eerste contact met je bedrijf: Dit is het eerste punt waarop je klant contact met je maakt, bijvoorbeeld via je website, een blogpost die ze lezen of een social media-bericht dat ze zien.

2. Interactie met je bedrijf: Op dit moment gaat de potentiële klant wat interactie aan met je bedrijf, bijvoorbeeld door je website te bekijken, een aantal van je blogposts te lezen of een aantal van je social media-berichten te liken en te delen.

3. Gratis weggever aanvragen of downloaden:  Op dit punt vraagt ​​de potentiële klant om meer informatie van je, bijvoorbeeld door een gratis weggever aan te vragen of een e-book of whitepaper van je te downloaden. Mochten ze meer willen, dan zetten ze mogelijk nu de volgende stap – namelijk een kennismakingssessie.

4. Kennismakingssessie: Tijdens de coaching-sessie leer je je klant beter kennen en stel je een plan op om hen te helpen hun doelen te bereiken.

5. Aankoop van coaching-pakket: Als de coaching-sessie goed is verlopen, zullen veel mensen een coaching-pakket bij je aanschaffen om verder te werken aan hun doelen.

Hoe coaching funnels je bedrijf helpen groeien

Coaching funnels zijn een belangrijk onderdeel van elk coaching-bedrijf, omdat ze ervoor zorgen dat je bedrijf een stroom aan nieuwe klanten heeft.

Een marketing funnel helpt om:

  • Meer bezoekers naar je website of blog te leiden
  • Meer interactie met je bedrijf te creëren
  • Meer leads (mensen die geïnteresseerd zijn in coaching) te genereren
  • Hogere conversieratio’s te behalen

Funnels voor coaches zijn belangrijk omdat ze je bedrijf helpen groeien, door ervoor te zorgen dat je meer coaching-sessies boekt en meer coaching-pakketten verkoopt.

Als je bedrijf groeit, zul je meer inkomsten genereren en uiteindelijk ook meer winst maken. Dit is waarom coaching funnels zo belangrijk zijn voor coaching-bedrijven.

Verschil tussen sales funnel en marketing funnel

Wat is een sales funnel?

Een sales funnel is een proces van aanpak om klanten naar uw bedrijf te leiden en ze door verschillende fasen in het beslissingsproces te loodsen. Het doel van een sales funnel is om meer prospects te genereren en uiteindelijk omzet te genereren voor het bedrijf. In de meeste gevallen is een sales funnel visueel weergegeven als een soort trechter waarin prospects steeds verder naar beneden komen totdat ze uiteindelijk een klant worden.

Wat is een marketing funnel?

Een marketingfunnel is eigenlijk niets anders dan een sales funnel, maar dan vanuit het oogpunt van marketing. Het doel van een marketing funnel is om nieuwe prospects te genereren en ze door verschillende fasen in het beslissingsproces te loodsen. In de meeste gevallen is een marketing funnel visueel weergegeven als een soort trechter waarin prospects steeds verder naar beneden komen totdat ze uiteindelijk een klant worden.

Hoe bouw je een sales funnel voor jouw coaching praktijk?

  1. Eerst onderzoek je welke funnels er zijn en welke het beste bij je past. Wat ga je bijvoorbeeld als gratis weggever aanbieden? Welke marketingmiddelen ga je inzetten in jouw funnel? Etc.
  2. Je maakt een aantal verschillende social media-accounts aan om je bedrijf te promoten.
  3. Vervolgens bouw je een landingspagina waar mensen jouw gratis weggever kunnen downloaden.
  4. Je ontwikkelt een e-mailmarketingcampagne om nieuwe klanten aan te trekken.

Dit is slechts één manier over wat je kan doen om een coaching funnel voor je bedrijf te bouwen.

Hoe weet ik of mijn funnel werkt?

Een van de beste manieren om te zien of je coaching funnel werkt, is door te kijken naar het aantal coaching-sessies of coaching-pakketten dat je verkoopt.

Als je bedrijf groeit en je meer coaching-sessies boekt of coaching-pakketten verkoopt, weet je dat je funnel werkt.

Daarnaast kun je ook kijken naar het aantal nieuwe klanten dat je bedrijf binnenkomt. Als je bedrijf groeit en je meer nieuwe klanten aantrekt, weet je ook dat je funnel werkt.

Conclusie

Coaching funnels zijn een belangrijk onderdeel van elk coaching-bedrijf, omdat ze ervoor zorgen dat je bedrijf een stroom aan nieuwe klanten heeft.

Hulp nodig met het maken van een coaching funnel?

Als je hulp nodig hebt bij het maken van een coaching funnel voor je bedrijf, kun je altijd contact opnemen met Webcrafter.

Wij kunnen je helpen met het ontwikkelen van een SEO strategie, het bouwen van een website of landing page, het ontwikkelen van social media-accounts en het maken van een e-mailmarketingcampagne.

Wij kunnen je ook helpen met het bouwen van verschillende coaching funnels, zodat je bedrijf kan groeien.

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Boost het succes van jouw coachingspraktijk!

Download onze Coach Site Checklist!