eCommerce tips voor een succesvolle Sinterklaas en Kerst

e-comm-webcrafter

Het einde van het jaar nadert. Is jouw webwinkel klaar voor de december aankopen? Het is nu de tijd om je voor te bereiden voor het nieuwe jaar – dat wil zeggen: de laatste omzet voor dit jaar te genereren. Veel zogeheten ‘holiday shoppers’ zijn nieuwe klanten. Je wilt dus dat ze je website verlaten, liefst nadat ze gekocht hebben, met een goede indruk. Om je te helpen jouw omzet te verhogen aan het einde van het jaar heeft Webcrafter een lijst gemaakt van de meest handige eCommerce tips.

Heb je nog geen webshop? Informeer dan naar de mogelijkheden om een webwinkel te laten maken.

Mooie visuals: het oog wilt ook wat

Online winkelen is met name een visuele ervaring voor jouw klanten. Uiteraard willen ze ook productspecificaties kunnen lezen. Maar het belangrijkste is toch dat men het product kan zien. Zorg ervoor dat jouw producten op hun best worden getoond. Zorg voor goed licht. Dat is des te belangrijker voor webshops die artikelen zoals sieraden, schoenen en brillen verkopen. Met name in die niches is het enorm belangrijk dat je visuele presentatie in orde is.

En ook: gebruik je al de kracht van SEO in jouw afbeeldingen? Zorg ervoor dat je niet alleen een goede bestandsnaam invult, liefst met een zoekwoord, maar ook dat je de alt tag hebt ingevuld. Wat je ook kunt doen is een sitemap indienen bij de Google Search Console met metadata over de afbeeldingen. Hierdoor snapt Google beter wat er wordt getoond op jouw productafbeeldingen.

Duidelijke info: vandaag bestelt, wanneer in huis?

Het is absoluut cruciaal dat de voorraad en verzendinformatie kloppend is rond Sinterklaas en Kerst. Als klanten bestellen willen ze er zeker van zijn dat ze op tijd hun pakketjes ontvangen.

Beveiliging: Webwinkel laten maken met SSL-certificaat

Heeft jouw webshop nog geen beveiliging? Hoog tijd om dat te regelen! Beveiliging van jouw website en klantdata is je nummer één prioriteit. Zeker tijdens de Sinterklaas en Kerstperiode wil je dat alles geregeld is. Een klant moet veilig zijn of haar producten kunnen afrekenen.

Heb je nog een SSL-certificaat voor jouw website? Neem direct contact op zodat wij dit kunnen regelen voor je.

Gestroomlijnd proces: wees helder

Zorg dat men lang op je webshop blijft door gerelateerde content en producten te tonen. Productpagina’s zouden mooie productfoto’s moeten hebben en blog artikelen moeten voorzien zijn van aansprekende titels. Zorg er altijd voor dat de ‘volgende stap’ logisch is voor de klant. Kan hij eenvoudig naar zijn winkelmandje? Hoe gestroomlijnd is het aankoopproces? Hoe makkelijk kan hij extra items aan zijn bestelling toevoegen? Een verkoopproces dat soepel verloopt is cruciaal.

Website snelheid is cruciaal

Helaas wordt de snelheid van een website vaak niet gezien als belangrijk onderdeel. Als je site slecht presteert door bijvoorbeeld lange laadtijden, dan is de kans groot dat jouw klanten wel ergens anders hun cadeaus gaan halen. Zorg ervoor dat de website snelheid optimaal is.

Weet je niet hoe snel je huidige website is? Neem vrijblijvend contact op om inzicht te krijgen.

Webshop tips: jij bent er klaar voor!

Met deze tips ben jij klaar voor Sinterklaas en Kerst. Implementeer deze tips en zorg ervoor dat jouw webwinkel klaar is voor extra websiteverkeer.

Zoek je meer tips om jouw webwinkel naar een hoger niveau te tillen? Of wil je een webwinkel laten maken? Neem vandaag contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>