Online cursus maken als coach, waar te beginnen?

Online cursus maken als coach waar te beginnen-webcrafter

Een online cursus is een cursus die online wordt aangeboden. Online cursussen zijn erg populair, omdat ze makkelijk te volgen zijn en je kunt ze op elk moment doen.

Online cursussen zijn ideaal als je geen tijd of zin hebt om naar een fysieke cursus te gaan. Daarnaast zijn online cursussen vaak goedkoper dan fysieke cursussen.

Dus waarom zou je niet ook een online cursus maken als coach?

Als je een online cursus gaat maken, is het belangrijk dat je weet waar je moet beginnen. In dit artikel leggen we uit hoe je een online cursus kunt maken als coach.

Het voordeel van een online cursus als coach

Het voordeel van een online cursus als coach is dat je bereik groter is. Je kunt mensen over de hele wereld bereiken met je online cursus, iets wat niet mogelijk is als je alleen een fysieke cursus aanbiedt.

Daarnaast is het ook gemakkelijker om een online cursus te maken. Je hoeft niet naar een fysieke locatie toe om je cursus aan te bieden, wat betekent dat je minder overheadkosten hebt.

Ook is het makkelijker om online feedback te krijgen van je cursisten. Dit kan in realtime via een chatfunctie of online forum, en het kan ook achteraf via e-mail of een online enquête.

Hoe maak je een online cursus in WordPress?

Als je een online cursus wilt maken, is het belangrijk dat je een goede manier vindt om dit te doen. Je wilt niet dat je online cursus er amateuristisch uitziet of moeilijk te gebruiken is.

Gelukkig is het maken van online cursussen tegenwoordig makkelijker dan ooit, dankzij WordPress. WordPress is een content management systeem (CMS) waarmee je gemakkelijk een website of blog kunt maken.

Het is ook ideaal voor online cursussen, omdat het makkelijk te gebruiken is en er tal van plugins zijn die je kunt gebruiken om je online cursus te maken.

Online curus bouwen met LearnDash

Een van de beste plugins voor online cursussen in WordPress is LearnDash. LearnDash is een plugin die ervoor zorgt dat online cursussen makkelijker te maken en te beheren zijn in WordPress.

Het maakt gebruik van lessen, quizzen, certificaten en meer om online cursussen gemakkelijk te maken.

LearnDash is een premium plugin, wat betekent dat je er wel voor moet betalen. Maar het is de moeite waard, omdat het je zoveel tijd en moeite kan besparen bij het maken van online cursussen.

Als je een online cursus wilt maken, is LearnDash dus een plugin die je zeker moet overwegen.

Dus als je nog steeds twijfelt of je een online cursus moet maken, aarzel dan niet langer en begin vandaag nog!

Soorten online cursusses

Als je online cursussen gaat maken, is het belangrijk om te weten welke soorten online cursussen er zijn. Hieronder bespreken we de drie meest populaire soorten online cursussen.

E-learning cursus

E-learning is een online cursus die online wordt aangeboden door een bedrijf of organisatie. Het voordeel van e-learning is dat het makkelijk te volgen is en je kunt het op elk moment doen.

Het nadeel van e-learning is dat het soms moeilijk is om contact te maken met de docent, omdat je online les krijgt.

Ook kan e-learning soms saai zijn, omdat je geen fysieke interactie hebt met de andere cursisten.

Web-based cursus

Een web-based cursus is een online cursus die online wordt aangeboden door een gerenommeerde universiteit of hogeschool.

Het voordeel van een web-based cursus is dat je een erkend diploma kunt behalen.

Het nadeel van een web-based cursus is dat het vaak duurder is dan andere online cursussen.

Daarnaast is het ook moeilijker om contact te maken met de docent, omdat je online les krijgt.

Blended learning cursus

Een blended learning cursus is een online cursus die online en offline wordt aangeboden. Het voordeel van een blended learning cursus is dat je de beste van beide werelden krijgt.

Je krijgt online les, maar je hebt ook fysieke interactie met de andere cursisten en docent.

Het nadeel van een blended learning cursus is dat het soms moeilijk is om de cursus te volgen, omdat je online en offline les krijgt.

Daarnaast is het ook vaak duurder dan andere online cursussen.

Hoe kies je een online cursus platform?

Als je online cursussen wilt gaan maken, is het belangrijk om te weten welk online cursus platform je gaat gebruiken.

Er zijn veel verschillende online cursus platforms, maar niet allemaal zijn even goed. Hieronder bespreken we drie van de meest populaire online cursus platforms.

Zoom

Zoom is een online cursus platform dat online en offline wordt aangeboden. Het voordeel van Zoom is dat het makkelijk te gebruiken is en je kunt het op elk moment doen.

Het nadeel van Zoom is dat het soms moeilijk is om contact te maken met de docent, omdat je online les krijgt.

Ook kan Zoom soms saai zijn, omdat je geen fysieke interactie hebt met de andere cursisten.

Skype

Skype is een online cursus platform dat online en offline wordt aangeboden. Het voordeel van Skype is dat je online en offline les krijgt.

Het nadeel van Skype is dat het soms moeilijk is om contact te maken met de docent, omdat je online les krijgt.\n\nOok kan Skype soms saai zijn, omdat je geen fysieke interactie hebt met de andere cursisten.

LearnDash

LearnDash is een online cursus platform dat online wordt aangeboden. Het voordeel van LearnDash is dat je online les krijgt.

Het nadeel van LearnDash is dat het soms moeilijk is om contact te maken met de docent, omdat je online les krijgt.

Ook kan LearnDash soms saai zijn, omdat je geen fysieke interactie hebt met de andere cursisten.

Online cursus maken, zelf doen of uitbesteden?

Als je online cursussen wilt gaan maken, is het belangrijk om te beslissen of je het zelf gaat doen of dat je het uit gaat besteden.

Als je zelf aan de slag gaat kan je de cursus helemaal naar eigen wens maken, daar staat tegenover dat dit wel veel tijd en energie kost. Het laten bouwen van een online cursus kost je nauwelijks tijd en weinig moeite, maar zal meer geld kosten.

Zit je eraan te denken om een online cursus te (laten)bouwen? Of ben je op zoek naar manieren om meer klanten aan te trekken? Neem vrijblijvend contact op via het formulier hieronder voor vrijblijvend advies.

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>

Boost het succes van jouw coachingspraktijk!

Download onze Coach Site Checklist!