De voordelen van SEO consultancy voor bedrijfsgroei

januari 17, 2024 in SEO

SEO consultancy kan een cruciale rol spelen in de verbetering van jouw online zichtbaarheid en het stimuleren van jouw bedrijfsgroei. In de huidige digitale tijdperk is het hebben van een sterke online aanwezigheid niet langer een optie, maar een noodzaak. SEO, ofwel Search Engine Optimization, verwijst naar de praktijk van het optimaliseren van jouw website om hoger te ranken in de zoekresultaten van zoekmachines.

Met de juiste SEO-strategieën kunnen bedrijven hun bereik vergroten, meer gekwalificeerde leads aantrekken en uiteindelijk hun omzet verhogen. Maar het kan een uitdaging zijn om dit allemaal in je eentje te doen. Dit is waar SEO consultancy te hulp schiet. Met de hulp van ervaren SEO consultants, zoals die van Webcrafter, kan je een op maat gemaakt en effectieve SEO strategie ontwikkelen die aansluit bij jouw specifieke bedrijfsdoelen.

Wat doet een SEO consultant?

Een SEO consultant is een professional die gespecialiseerd is in het optimaliseren van de online zichtbaarheid van jouw bedrijf. Ze gebruiken een breed scala aan technieken en strategieën om de positie van jouw website in de zoekresultaten van zoekmachines te verbeteren. Dit omvat het analyseren van jouw huidige SEO prestaties, het identificeren van verbeterpunten, het ontwikkelen van een op maat gemaakte SEO-strategie en het bieden van praktisch SEO-advies om deze strategie te implementeren.

SEO consultant vs online marketeer

Hoewel een online marketeer ook kan helpen bij het verbeteren van de online zichtbaarheid van jouw bedrijf, is een SEO consultant specifiek gespecialiseerd in SEO en heeft hij of zij vaak meer technische kennis op dit gebied. Dit betekent dat ze diepere inzichten en expertise kunnen bieden op het gebied van zoekmachinealgoritmen, het gebruik van zoekwoorden en andere belangrijke SEO-technieken.

Verschillen tussen een SEO consultant en een online marketeer

 1. Focusgebied: Een SEO consultant richt zich uitsluitend op het optimaliseren van jouw website voor zoekmachines, terwijl een online marketeer een breder scala aan taken en projecten kan hebben, zoals social media marketing, e-mailmarketing, en meer.
 2. Expertiseniveau: SEO consultants hebben een diepgaande kennis en expertise op het gebied van SEO, waardoor ze in staat zijn om jouw website hoger te laten scoren in zoekmachines. Een online marketeer heeft wellicht een algemene kennis van verschillende marketingstrategieën, maar niet de uitgebreide expertise in SEO zoals een SEO consultant dat heeft.
 3. Strategie: Een SEO consultant ontwikkelt op maat gemaakte SEO-strategieën voor jouw specifieke bedrijfsdoelen, terwijl een online marketeer wellicht een brede marketingstrategie ontwikkelt die verschillende aspecten van de digitale marketingmix omvat.
 4. Prestatiemeting: SEO consultants gebruiken specifieke meetinstrumenten om de SEO-prestaties te analyseren en te verbeteren, terwijl een online marketeer een reeks van verschillende tools en methoden kan gebruiken om de algehele marketingprestaties te meten.
 5. Resultaten: De resultaten van het werken met een SEO consultant zijn typisch lange termijn en duurzaam, omdat ze zich focussen op organische zoekresultaten. Daarentegen kan een online marketeer zich richten op zowel lange termijn als korte termijn resultaten, afhankelijk van de specifieke marketingstrategieën die worden toegepast.

De meerwaarde van een SEO consultant voor jouw bedrijf

Het inhuren van een SEO consultant biedt tal van voordelen voor jouw bedrijf. Allereerst, door hun expertise en ervaring, zijn SEO consultants in staat om diepgaande analyses uit te voeren op jouw website en een op maat gemaakte, effectieve SEO-strategie te ontwikkelen om je online zichtbaarheid te verbeteren. Ze kunnen ook de nieuwste SEO-trends en -technieken bijhouden, iets wat moeilijk kan zijn als je probeert jouw bedrijf te runnen en tegelijkertijd op de hoogte te blijven van de constant veranderende wereld van SEO.

Bovendien kunnen ze tijdig bijsturen en jouw in-house marketeers instrueren en aansturen indien gewenst. Een SEO consultant kan jouw bedrijf helpen de concurrentie voor te blijven door jouw website te optimaliseren voor relevante zoekwoorden, technische SEO problemen te identificeren en op te lossen en te adviseren over welk type content nodig is om jouw doelgroep aan te spreken.

Dit alles draagt bij aan het verbeteren van jouw rankings in zoekmachines, waardoor jouw bedrijf meer zichtbaar wordt voor potentiële klanten. Uiteindelijk kan een SEO consultant helpen bij het vergroten van het bereik van jouw bedrijf, het aantrekken van meer gekwalificeerde leads en het stimuleren van jouw omzet.

SEO advies: niet alleen voor grote bedrijven

Hoewel SEO vaak wordt geassocieerd met grote bedrijven en merken, is het net zo cruciaal voor ZZP’ers en middelgrote bedrijven. SEO kan deze bedrijven helpen concurreren op een gelijk speelveld, hun zichtbaarheid vergroten en nieuwe klanten aantrekken. Het belang van SEO is vooral merkbaar in een aantal succesverhalen waarbij kleinere bedrijven aanzienlijke groei hebben ervaren door effectieve SEO-strategieën.

Ongeacht de grootte van het bedrijf, een effectieve SEO-strategie kan resulteren in aanzienlijke bedrijfsgroei en succes. Het inhuren van een SEO consultant kan dus een waardevolle investering zijn voor zowel ZZP’ers als middelgrote bedrijven.

Software-as-a-service (SaaS) bedrijven en SEO

SaaS-bedrijven staan voor unieke SEO-uitdagingen. Vanwege het abonnementsgebaseerde model van SaaS, zijn continue klantacquisitie en klantbehoud essentieel. Het concurrentie landschap is ook bijzonder hevig, met vele bedrijven die strijden om zichtbaarheid voor een vaak zeer vergelijkbaar productaanbod. Echter, dit betekent ook dat er aanzienlijke kansen zijn. Een geoptimaliseerde SEO-strategie kan SaaS-bedrijven helpen om beter op te vallen in zoekmachines, het juiste publiek aan te trekken en de conversieratio’s te verhogen.

Tips voor SaaS-bedrijven om hun SEO-strategie te optimaliseren

 1. Kies de juiste zoekwoorden: Gebruik zoekwoordonderzoek om te begrijpen welke termen jouw potentiële klanten gebruiken om naar jouw diensten te zoeken. Deze zoekwoorden moeten een prominente plaats innemen in jouw website content, titels, meta beschrijvingen, en headers.
 2. Creëer waardevolle content: Het ontwikkelen van inhoud die jouw doelgroep aanspreekt en hun vragen beantwoordt, niet alleen helpt bij het verbeteren van jouw zoekmachine ranking, maar bouwt ook vertrouwen en autoriteit op voor je merk.
 3. Zorg voor technische SEO: Zorg ervoor dat jouw website snel laadt, mobielvriendelijk is, en een HTTPS-beveiliging heeft. Dit zijn allemaal factoren die zoekmachines gebruiken bij het rangschikken van websites.
 4. Bouw een sterke backlink portfolio: Backlinks van hoge kwaliteit kunnen de domein autoriteit verhogen en de zichtbaarheid in zoekmachines vergroten.
 5. Meet en verbeter voortdurend: Gebruik SEO tools en analytics om prestaties te meten en te begrijpen welke strategieën werken en welke moeten worden verbeterd.

Het navigeren door het complexe landschap van SEO kan uitdagend zijn, maar met het juiste SEO-advies en begeleiding, kunnen SaaS-bedrijven hun online zichtbaarheid vergroten, meer leads genereren en uiteindelijk hun groeidoelstellingen bereiken.

In-house marketing vs. externe SEO consultancy

Een in-house marketingteam beschikt over uitgebreide kennis van je bedrijf, de cultuur en de doelstellingen. Dit kan nuttig zijn bij het implementeren van SEO-strategieën die specifiek zijn voor jouw bedrijf.

Anderzijds hebben externe SEO consultants een brede en diepgaande kennis van SEO, blijven ze continu op de hoogte van de nieuwste trends en technieken. Ook hebben ze vaak ervaring in diverse sectoren en industrieën, wat kan bijdragen aan een vernieuwend perspectief en innovatieve strategieën.

Het inschakelen van externe SEO-experts kan tal van voordelen bieden. Ze kunnen je tijd besparen door de verantwoordelijkheid van het complexe SEO-proces over te nemen, zodat je je kunt concentreren op andere aspecten van je bedrijf.

Externe SEO consultants kunnen ook flexibiliteit bieden, aangezien je op hun diensten kunt rekenen wanneer je ze nodig hebt, zonder je zorgen te hoeven maken over wervings- en personeelskosten.

Bovendien zijn ze in staat om een frisse, objectieve kijk op je strategie te bieden, wat leidt tot optimalisatie en verbetering. In essentie kan de samenwerking met externe SEO-experts een waardevol element zijn in jouw algehele marketingstrategie, waardoor je je SEO-doelstellingen effectiever kunt bereiken.

De specifieke rol van een SEO consultant

De specifieke rol van een SEO consultant is om een strategische aanpak te creëren en uit te voeren die gericht is op het verbeteren van jouw online zichtbaarheid, rankings in zoekmachines en uiteindelijk jouw bedrijfsgroei. Een SEO consultant kan ook fungeren als een mentor of trainer voor je interne marketingteam, terwijl ze je helpen bij het implementeren van de beste SEO-praktijken en strategieën.

Hieronder zijn enkele voorbeelden van verschillende taken die een SEO consultant moet doen:

 • Het opstellen van een maatwerk SEO strategie voor jouw bedrijf
 • Een grondige analyse van je website en concurrentie om gebieden voor verbetering te identificeren.
 • Het uitvoeren van zoekwoordonderzoek en het optimaliseren van de website content voor relevante zoekwoorden.
 • Technische SEO-audits uitvoeren en aanpassingen doen om de website snelheid, mobiele bruikbaarheid en beveiliging te verbeteren.
 • Het opstellen van SEO KPI’s en hierop sturen
 • Adviseren over het beste plan van aanpak voor jouw bedrijf en website als het om SEO gaat.

Hoe Webcrafter’s SEO specialisten het verschil maken

Webcrafter’s Senior SEO-specialisten brengen een schat aan ervaring en expertise aan tafel. Met jarenlange ervaring en een diepgaand inzicht in de nieuwste SEO-strategieën zijn ze uitgerust om elk SEO-probleem aan te pakken, hoe complex ook. Ze blijven altijd op de hoogte van de nieuwste SEO-trends en -technieken, wat hun in staat stelt om de best mogelijke service te bieden.

Webcrafter’s SEO-specialisten nemen ook de tijd om te begrijpen wat elk uniek bedrijf nodig heeft. Ze weten dat geen twee bedrijven hetzelfde zijn en dat een “one-size-fits-all” benadering van SEO niet effectief is. In plaats daarvan ontwerpen ze een maatwerk SEO-strategie voor elk bedrijf, rekening houdend met hun specifieke doelen, uitdagingen en doelgroep. Deze hands-on benadering stelt Webcrafter in staat om resultaten te leveren die echt zijn afgestemd op de behoeften van de klant, en om een positieve impact op de bedrijfsgroei te hebben.

Webcrafter’s unieke visie op SEO

 • Focus op hoogwaardige content: Webcrafter gelooft dat hoogwaardige content van essentieel belang is voor het succes van jouw SEO-strategie. Ons team werkt nauw samen met klanten om waardevolle en relevante content te creëren die zowel zoekmachinevriendelijk als aantrekkelijk is voor de doelgroep.
 • Geen shortcuts of quick fixes: Bij Webcrafter focussen we enkel op langdurig resultaat, dus geen snelle trucs of quick fixes. Dus zeker geen black hat SEO. Wij geloven in het opbouwen van een sterke online aanwezigheid die stand houdt en groeit in de loop der tijd.
 • Transparantie en communicatie: Bij Webcrafter streven we naar transparantie en open communicatie met onze klanten. We delen graag al onze kennis en expertise, zodat onze klanten een goed begrip hebben van de toegepaste strategieën en hun impact op de bedrijfsgroei.
 • Voortdurend monitoren en aanpassen: SEO is een continu proces en bij Webcrafter zijn we ons hiervan bewust. We blijven voortdurend de prestaties van onze klanten volgen en passen onze strategieën aan waar nodig om ervoor te zorgen dat ze altijd het maximale resultaat behalen.

Tijdige bijsturing en samenwerking met klantenteams

Een van de sterke punten van Webcrafter’s SEO consultants is hun vermogen om effectief samen te werken en richting te geven aan de teams van onze klanten. We werken nauw samen met het interne team, verspreiden onze SEO-expertise en begeleiden onze klanten door het complexe proces van SEO-optimalisatie. Door onze kennis en vaardigheden te delen, kunnen ze het interne team helpen om bekwaam te worden in het beheren van hun eigen SEO-strategieën, waardoor langdurige resultaten worden gewaarborgd.

Begin jouw SEO-reis met Webcrafter

Het kiezen voor Webcrafter’s SEO consultancy biedt talrijke voordelen. Je krijgt toegang tot onze Senior SEO-specialisten die een schat aan ervaring en expertise hebben. Ze blijven op de hoogte van de nieuwste SEO-trends en -technieken en helpen je om een op maat gemaakte SEO-strategie te ontwikkelen die specifiek is voor jouw bedrijf. Ervaar de voordelen van professionele SEO-hulp en zet je bedrijf in de spotlights.

Download de SEO Checklist

Je bent overtuigd van het belang van SEO en je wilt zelf aan de slag. Uitstekend! Bij Webcrafter ondersteunen we niet alleen met SEO consultancy, maar we voorzien je ook van de tools die je nodig hebt om zelf aan de slag te gaan.

We helpen je ook om  SEO-doelstellingen te bepalen en om deze te bereiken. Verder kunnen we je ook ondersteunen op het gebied van linkbuilding, content creatie en technische SEO. Samen met Webcrafter als jouw SEO-partner staan we klaar om jou te helpen succes te behalen.\

Download vandaag nog onze SEO Checklist en begin je reis naar een betere online zichtbaarheid en bedrijfsgroei. Deze uitgebreide gids helpt je bij het creëren van content die zowel zoekmachine- als gebruikersvriendelijk is. Deze checklist is een waardevol hulpmiddel voor iedereen die zijn SEO-vaardigheden wil verbeteren. Zelf aan de slag met de SEO en content? Download hier gratis de Schrijven voor SEO-checklist.

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>