21 vragen die je een website bouwer moet stellen

21 vragen die je een- website bouwer moet stellen-webcrafter

Ben je op zoek naar een goede websitebouwer voor een nieuwe website of webshop? Check dan eerst deze vragen die je moet stellen om de juiste bouwer te vinden. Of je nu wilt werken met een freelancer, of een agency – dít zijn de vragen die je moet stellen om tot een goede match te komen. We beantwoorden ook gelijk de vragen voor onze agency, zodat je weet wat je aan ons hebt en wat je mag verwachten.

1. Hoeveel jaar ervaring heb je met het bouwen van websites en webshops?

In zijn huidige vorm bestaat Webcrafter sinds 2015. Echter hebben we al langer ervaring met het programmeren van websites. We hebben tien jaar ervaring met het bouwen van websites en webshops.

2. Wat wordt er van mij verwacht voor en tijdens het bouwen van de website?

Vooraf zullen we een kick-off meeting inplannen. Hierin bespreken we tot in detail jouw wensen voor jouw website of webshop. We gebruiken deze input voor een uitgebreid Scope of Work document waarin omschreven staat wat we gaan doen en welke functionaliteiten worden ingebouwd. Zo weet je exact wat we gaan bouwen en wat je kan verwachten. Zo zorgen we ervoor dat we op één lijn zitten.

Ook tijdens het proces zal er nog wat van jou, als klant, worden verwacht. We starten namelijk met de designfase – daarover straks meer – en er zal jou om feedback gevraagd worden. We willen natuurlijk wel weten wat jij van het nieuwe design vind, voordat we daadwerkelijk jouw website of webshop gaan bouwen.

Na het bouwen van je website en voordat deze live gaat is er een moment om zelf je website te testen. Als er hier nog verbeterpunten naar voren komen dan passen we dit aan voordat de website live gaat en voor jouw potentiële klanten zichtbaar wordt. We hanteren dus diverse momenten waarop je feedback kan geven. We hanteren korte lijntjes zodat we snel kunnen schakelen en altijd op één lijn zitten.

3. Wat zijn de kosten van het laten bouwen van een website?

De kosten voor het laten bouwen van een website of webshop zijn erg afhankelijk van de gewenste functionaliteit. In het algemeen kan je hanteren dat we vanaf €1500 een mooie, responsive en SEO-geoptimaliseerde website voor je kunnen bouwen en vanaf €2000 een fraaie webshop. Op basis van jouw wensen maken we een op-maat offerte.

4. Hoe zit het met webdesign?

De websdesign kosten zitten in de totaalprijs inbegrepen. Naast programmeurs hebben we zelf designers die het design verzorgen. Zo zorgen we ervoor dat er korte lijntjes zijn en het programmeerwerk naadloos aansluit bij het ontworpen design. Voordat de website daadwerkelijk wordt gebouwd is er een design-fase waarin de designers aan de slag gaan met het design van jouw website. Hierin is ook ruimte voor feedback vanuit jou, zodat het ontworpen design aansluit bij jouw wensen en visie.

5. Wat is het proces voor het laten bouwen van een website of webshop?

Bij Webcrafter hanteren we de volgende fasen:

  1. Kick-off: om jouw wensen te bespreken.
  2. Design-fase: Na de kick-off starten we met designs. Hier is ruimte om feedback te geven. Na akkoord starten we met het bouwen van de website.
  3. Development: We gaan het ontwerp omzetten in een daadwerkelijk functionerende website.
  4. Testing: Na development testen we eerst intern en dan ontvang je de link om zelf je website te checken voordat deze live gaat.
  5. Live: Nadat de puntjes op de i zijn gezet is het zover. Jouw website is nu live en zichtbaar voor potentiële klanten.

6. Zal je een nieuw thema creëren, of werk je met een bestaande website thema?

Dit is afhankelijk van jouw wensen. Om de kosten laag te houden kunnen we werken met een bestaand thema, wat we vervolgens customizen om de gewenste look & feel te krijgen. Echter zijn er ook websites en webshops die we volledig custom bouwen, zodat we alles from scratch zo kunnen vormgeven als we zelf willen.

7. Word ik de volledige eigenaar van mijn website of webshop?

Na de livegang van de website krijg jij de volledige eigenaarschap van jouw website. Je zit nergens aan vast en kan gaan en staan met je website waar je wilt. Je krijgt volledige toegang en kan dus ook zelf plugins installeren indien gewenst. We kunnen je uiteraard ook helpen met hosting of maandelijks onderhoud, daarover straks meer.

8. Kan je plugins ontwikkelen of bestaande plugins aan mijn website toevoegen?

Hierin kunnen we zeker helpen. Voor veel standaard functionaliteiten gebruiken we beschikbare plugins, zodat we voor lage kosten een goed resultaat krijgen. Voor op-maat functionaliteiten kunnen we zelf plugins ontwikkelen.

9. Welke beveiliging zal mijn website krijgen?

Standaard hanteren we WordFence om WordPress websites te beveiligen. Echter werken we ook met Sucuri, voor een nóg betere bescherming. Via je hostingpakket kan je ook een SSL-certificaat (groen slotje) afnemen, dat wij vervolgens kunnen installeren voor je.

10. Wordt mijn website SEO-geoptimaliseerd opgeleverd?

We leveren websites en webshops die geoptimaliseerd zijn voor SEO. Denk hierbij aan een goede technische structuur, interne linking en ook title tags en meta-omschrijvingen. Voor grote websites (zoals webshops met honderden producten) wordt vooraf duidelijk in kaart gebracht hoeveel het kost om alle productpagina’s te laten optimaliseren. We kunnen, indien gewenst, ook productomschrijvingen voor je schrijven.

11. Kan ik zelf makkelijk mijn website managen?

We doen er alles aan om het zo gemakkelijk mogelijk te maken om je website te managen. Het is de bedoeling dat je niet van ons afhankelijk bent om te werken met je website. Indien gewenst leveren we uitlegvideo’s aan over de functies van je website en plannen we een call in om er samen doorheen te lopen na de livegang van je website.

Er zullen vast onderdelen in de website staan die hard-coded zijn. Dit zijn stukjes tekst of elementen die niet in WordPress zelf gewijzigd kunnen worden, maar waar programmeerwerk aan te pas komt. Echter zal zo’n 90% van je website altijd naar wens aan te passen zijn. Je kan dus zelf eenvoudig pagina’s aanmaken, producten toevoegen en blogs toevoegen. Afbeeldingen en tekst is ook eenvoudig te bewerken of vervangen.

12. Kan ik later mijn website omvormen tot een webshop?

Veel websites bouwen we in WordPress, het is dan zeker mogelijk om de website later uit te bouwen met eCommerce functionaliteiten door WooCommerce toe te voegen. Hiermee kan je eenvoudig jouw producten online gaan verkopen. We helpen je om jouw website om te vormen tot een volledige webshop, met alle benodigde toeters en bellen.

13. Hoe lang duurt het bouwen van een website of webshop?

Houd voor het bouwen van je website rekening dat het development zelf vaak een maand duurt. Echter duurt het hele proces, van het ondertekenen van de offerte tot aan de livegang, vaak een stuk langer. Reken op zo’n drie maanden voor dit hele proces. Hoe sneller we schakelen, des te sneller kunnen we live.

14. Wat als ik niet tevreden ben met de opgeleverde website?

Je hebt diverse momenten om feedback te leveren, zoals in de Design-fase en tijdens het testen. Indien er tijdens dit laatste moment (de Test-fase) nog punten zijn waarover je niet tevreden bent doen we er alles aan wat we kunnen om deze punten aan te pakken. We willen dat je tevreden bent met jouw website en anderen vertelt over het mooie werk dat we voor je hebben gedaan. Mond-tot-mondreclame is immers nog steeds de beste vorm van reclame 😉

15. Moet ik mijn website in WordPress laten bouwen?

Je hoeft je website niet per se in WordPress te laten bouwen. Echter zien we wel dat veel van onze klanten het een erg prettig platform vinden om in te werken. Er is bovendien een actieve WordPress community die plugins (door)ontwikkelt, zodat je met een WordPress website lang vooruit kan. Echter werken we ook met andere platforms, zoals bijvoorbeeld Drupal.

16. Regelen jullie ook support en onderhoud na oplevering van de website?

We kunnen absoluut helpen met maandelijks onderhoud van je website. Denk hierbij aan het veilig en up-to-date houden van je website, onder andere door plugins te updaten en spam op te schonen. Indien je na je website vragen hebt over de werking ervan of ergens niet uitkomt, schroom niet om de telefoon op te pakken en ons een belletje te geven.

17. Regelen jullie ook domeinregistratie en hosting?

Als je dat wilt kunnen we dit voor je regelen. Op moment van schrijven werken we met een erg fijne hostingpartner in Nederland, zodat alle support ook in het Nederlands kan plaatsvinden. We werken met een grotere hostingpartij, zodat we zeker weten dat ze de vraag aankunnen en klaarstaan op momenten dat het nodig is.

18. Kan ik ook back-ups maken en herstellen van mijn website?

Dit zit vaak inbegrepen in het hosting pakket. We kunnen hier zeker bij helpen en het is ook absoluut aan te raden om de mogelijkheid te hebben om back-ups te kunnen maken en terug te kunnen zetten.

19. Hoe kan ik communiceren met mijn websitebouwer?

De communicatie verloopt met de aan jou toegewezen project manager. Je kan hem of haar bellen of mailen. De communicatie tijdens het project verloopt daarnaast ook via Zoom-calls of Google Meets, om bijvoorbeeld feedback door te nemen terwijl er wat getoond dient te worden. Webcrafter werkt met een Virtual Team, dus het is niet altijd mogelijk om fysiek af te spreken.

20. Zal mijn nieuwe website snel laden?

Website snelheid is wat ons betreft een belangrijk punt voor gebruiksvriendelijkheid en dus ook zeker een punt van aandacht tijdens development. We doen er alles aan om jouw website zo snel mogelijk te maken. We streven een websitesnelheid van minder dan 3 seconden na.

21. Wordt mijn website gebouwd volgens de laatste programmeernormen?

Bij Webcrafter leveren we websites die voldoen aan de laatste normen qua programmeren. We zorgen voor nette, overzichtelijke code die conform de best practices van het vakgebied is opgezet. Geen slordigheden dus. Zelfs al zou een andere programmeur erin werken, dan nog kan diegene er zijn weg in vinden.

Waanzinnig web-idee? Weergaloze webshop?

Ben jij klaar om je website of webshop te laten bouwen? Het team van Webcrafter staat voor je klaar en hoort graag wat jou wensen zijn. Neem via het formulier hieronder contact op.

Is jouw website toe aan een upgrade? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>