Wat is SEO web marketing?

website seo marketing-webcrafter

Je wilt meer klanten. Om die te krijgen heb je eerst meer website bezoekers nodig. Iemand die niet van jouw diensten of producten afweet kan natuurlijk ook niet bij je kopen. Website SEO marketing is hetgeen dat je nodig hebt om meer klanten aan te trekken.

SEO web marketing is de verzamelnaam voor alle processen die bijdragen aan een hogere organische ranking in Google. Dat wilt zeggen dat jouw webpagina hoger in Google komt te staan en dus meer kliks zal krijgen. Vaak zijn er ook pagina’s die boven de organische zoekresultaten staan, dit zijn advertenties via Google Ads. Dus het is een beetje afhankelijk van de zoekterm of je écht helemaal bovenaan staat (als er niet wordt geadverteerd op dat woord) of dat je bovenaan staat (organisch) met daarboven advertenties (Google Ads).

Waarom is SEO marketing belangrijk?

Als jouw bedrijf door heel Nederland producten of diensten levert dan ben je er behoorlijk bij gebaat als je bedrijf goed vindbaar is in Google.

Stel, je hebt een webshop en je verkoopt racefietsen. Dan kun je die door heel het land leveren. Als jouw bedrijf bovenaan staat als iemand googled op “racefiets kopen” kun je erop rekenen dat dit direct meer omzet oplevert.

Voor veel bedrijven die online actief zijn is SEO een must. Immers, als je niet zichtbaar bent weten klanten je ook niet te vinden.

Uit welke onderdelen bestaat SEO?

Een goed SEO plan bestaat uit meerdere onderdelen, namelijk content creatie, link building en het hanteren van goede meta-gegevens.

Meta-gegevens, zoals een title tag en meta-description, zorgen voor een aantrekkelijk zoekresultaat in Google. Als je title tag te lang of te kort is, is dat zonde en mis je hier mogelijk website bezoekers door. Zie je meta-description als het ware als een soort mini-advertentie; hij moet aantrekkelijk zijn en aansporen om actie te ondernemen. In dit geval doorklikken naar de pagina.

SEO bestaat dus uit:

  • Content schrijven
  • OnPage optimalisatie (denk aan title tag, meta-omschrijving, H1’s, etc.)
  • Link building (verwijzingen van andere websites)

Waarom is content schrijven zo belangrijk voor SEO web marketing?

Met jouw teksten kun je laten zien dat je weet waar je het over hebt. Met content bouw je aan jouw expertise en autoriteit. Websites die betrouwbaar zijn en een zekere mate van autoriteit hebben, die gaan hoge posities in Google krijgen.

Ben je benieuwd naar verbetermogelijkheden en SEO kansen voor jouw website? Neem dan vrijblijvend contact op voor een SEO scan, we helpen je graag op weg!

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>