10 SEO WordPress Tips Om Je Concurrentie In 2021 Mee Te Verslaan

10 SEO WordPressTips Om Je Concurrentie In 2019 Mee Te Verslaan-webcrafter

In de tijd waarin wij leven worden er telkens nieuwe dingen uitgebracht. We vinden allerlei manieren om onze manier van leven en zakendoen te verbeteren. In dit licht moeten wij ook SEO aan de orde brengen. SEO is een term welke steeds meer gebruikt wordt. Als het gaat om adverteren, bloggen schrijven of andere data online plaatsen, SEO is altijd de term die opduikt.

Wat houdt SEO nou eigenlijk in?

Er zijn velen die weten wat de term inhoudt en hoe je het kan toepassen in je werk. Maar hoe zit het met de mensen die hier niets van afweten en de term constant blijven horen? Wat is nou SEO? Seo staat voor Search Engine Optimization oftewel Zoekmachine Optimalisatie. SEO is de methode die gebruikt wordt voor het optimaliseren en verbeteren van internet website. Het is gericht op het verbeteren van de vindbaarheid van jouw website in verschillende zoekmachine, waaronder, de meest bekende, google. Heb je een webshop en maak je gebruik van SEO dan zul je merken dat je makkelijk te vinden bent door gebruikers die een gerelateerde term intoetsen in een zoekmachine welke gelinkt kan worden aan jouw website. Zo vergroot je bezoekers op jouw webshop en mogelijk ook jouw winst.

Hoe werkt SEO nu eigenlijk?

SEO wordt gebruikt voor het optimaliseren van jouw website. Heb je een bedrijf of ben jij blogger dan ben jij instaat om ook SEO voor wordpress te gebruiken. Er zijn verschillende zaken die zorgen voor de optimalisatie van de een website. De combinatie van al deze handelingen is hetgeen wat ervoor gaat zorgen dat de waarde van jouw website zal stijgen en bovenaan in de resultaten van de zoekmachine te vinden zal zijn. De handelingen die je gebruikt hiervoor zijn onder andere:

Het zorgen voor goed geschreven content

Duidelijke content waar bepaalde termen goed in worden verwerkt. Hoe relevanter de informatie die je weergeeft is, hoe meer waarde de website krijgt.

Linkbuilding

Linkbuilding is het vergaren van links op andere website die naar jouw eigen website zullen verwijzen. Het doel van linkbuilding is om meer bezoekersverkeer voor de website te krijgen.

Het gebruik van belangrijke zoektermen

Het gebruik van belangrijke zoektermen maakt dat de kans op bezoekersverkeer voor jouw webshop of website groter wordt. Je moet bedenken dat als een bezoeker op zoek is naar een “rode sjaal” en jij de belangrijke zoekwoorden in jouw tekst verwerkt hebt, zij dan jouw website eerder te zien krijgen dan iemand die alleen het zoekterm “sjaals” gebruikt.

De link tussen WordPress SEO en de plug-ins

Wat is een plug-in precies?

Een plug-in is een zelfstandig programma dat je kunt toevoegen aan jouw website of blog bij het gebruik van WordPress. Plug-ins worden meestal gebruikt om de efficiency van jouw website te vergroten. Er is ook een link tussen WordPress SEO en de WordPress plug-ins. Plug-ins zijn tools die je ook bij het gebruik van de SEO methode een handje helpen.

Welke WordPress plugins zijn er voor SEO?

Er zijn verschillende plug-ins die jou website waarde kunnen verhogen. Binnen WordPress zijn er meerdere plug-ins waaruit je kunt kiezen. Het is simpelweg een kwestie van uitzoeken en uitproberen om te kijken wat voor jouw onderneming of blog werkt. Er zijn tal van plug-ins in WordPress allemaal met een andere level van geavanceerdheid. De level dat de plug-in jouw helpt in jouw situatie kan verschillend zijn. Hieronder volgen een aantal die jij kunt gebruiken voor optimalisatie:

Hoe optimaliseer ik een WordPress website voor Google?

Ben jij nu ready om de SEO methode uit te proberen? Mooi, hieronder volgen slecht een paar van werkelijk talloze WordPress SEO tips.

Zorg er altijd voor dat belangrijke zoekwoorden aanwezig zijn in jouw content

Zoektermen zijn van belang omdat zoekmachines een algoritme gebruiken. Deze algoritme is wat bepaald waar je in de lijst van zoekresultaten komt te staan. Hoe meer relevant zoketermen je gebruikt, hoe beter. Schrijf duidelijke content dat eenvoudig te begrijpen is en waarvan duidelijk voor welke doelgroep deze bedoeld is. Om te weten welke zoekterm je moet instellen, is het handig om de plug-in Yoast SEO te gebruiken.

Gebruik Header tags

De zoekmachines hebben hun eigen wijze voor het controleren van de relevantie van jouw site. Het gebruik van HTML codes maakt het overzichtelijker om te bepalen waar de tekst over gaat en of het nu juist relevant is of totaal niet. Zorg ervoor dat de titel met H1 code de zoekterm bevatten. Zet de zoekterm wel niet in elke titel, overtollig gebruik van zoektermen hoeft niet per definitie goed te zijn. Er zijn thema’s in WordPress die je een handje kunnen helpen. Deze thema’s wijzen automatisch Titel tags toe.

Korte URL’s

Als je bij het gebruik van url’s alles georganiseerd en kort houdt werk je ook aan de optimalisatie van jouw website. Statistieken wijzen uit dat mensen sneller op links klikken als de url een duidelijke vermelding heeft en niet te lang is. Ook hiervoor zijn er bepaalde stappen die je kunt volgen om een goede combinatie van zoekwoorden korte url’s te hebben.

Conclusie

Met deze wordpress seo tips zou je aardig ver moeten komen. Er zijn nog talloze andere tips die voor optimalisatie van jouw website kunnen zorgen. Het is een kwestie van uitproberen en kijken waar jij op de zoekresultatenlijst (SERP) wordt geplaatst. Slim schrijven is bij SEO ook van belang. Dit vergt misschien wat tijd om te precies te leren hoe je jouw content moet verwoorden op een duidelijke wijze, maar met wat oefening zou dit je wel moeten lukken. Zodra je het onder de knie krijgt zul je merken dat het internetverkeer van jouw website wordt verhoogd.

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>