100% groei in 3 maanden tijd met linkbuilding

vastgoed-linkbuilding-case-study-webcrafter

Industrie: Vastgoed
Strategie: linkbuilding
Resultaat: van 50 naar 100 bezoekers in 3 maanden tijd

In oktober startte we voor deze klant met handmatige linkbuilding, zie ons product “Link Craft”. Dat betekent dat we zelf op zoek gaan naar mogelijke websites waar we een link kunnen plaatsen naar de website van de klant, vaak gaat het dan om gast blogs en infographics met een link erin. Maar ook vermeldingen in lokale bedrijfsgidsen, betaalde publicaties en PR.

Deze klant had een beperkt budget maar wou toch graag aan de slag met SEO. Echter zat maandelijks – laat staan wekelijks – bloggen er dus niet in. We besloten om de bestaande pagina’s een flinke boost te geven middels linkbuilding. Echter werken we uitsluitend met hoogwaardige backlinks en geen schimmige linkbuilding tactieken. Helaas zien we vrijwel dagelijks websites die getroffen zijn door een afstraffing van Google als gevolg van slechte linkbuilding praktijken. Speel daarom liever op safe en zorg dat je links krijgt op eerlijke wijze die voldoen aan de richtlijnen van Google.

vastgoed-linkbuilding-case-study-webcrafter

Het stappenplan

  • Doe een ‘backlink audit’ bij je concurrenten. Check welke backlinks je concurrenten hebben en pik de sites eruit waarbij je mogelijk zelf ook een backlink kan krijgen, bijvoorbeeld door betaalde sponsoring, een aangekocht artikel of gast blog.
  • Schrijf een persoonlijke mail naar degene die gaat over sponsoring/PR/content marketing van de website. Steek hier echt wat tijd in, want mogelijk ziet de ontvanger de mail als ongewenste mail/spam.
  • Zodra je in contact bent is het aan jou om je waarde te bewijzen. Kan jij een goed gast blog schrijven, of heb je een perfecte infographic die mooi past bij een pagina op hun website? Zie hier een gastblog wat ik enkele tijd geleden voor Buro3 maakte.

Zelf gebruiken we SEMrush voor de backlink audits van concurrenten, dit is mijn inziens dé snelste manier om interessante linkbuilding mogelijkheden te vinden.

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>