Wat is internet marketing?

Wat is internet marketing-webcrafter

Internet marketing, ofwel online marketing, gaat om marketing via het internet om sales te vergroten, naamsbekendheid te genereren en merkloyaliteit te doen toenemen.

Internet marketing biedt vele voordelen ten opzichte van conventionele marketing, zoals lagere kosten per lead en gerichte advertenties tonen aan de juiste mensen.

Waarom internet marketing?

De verschuiving van offline naar online is niet nieuw. Maar betekent dat per sé dat je ook mee moet doen en dus met internet marketing aan de slag moet?

Internet marketing is inderdaad onmisbaar. Het zorgt ervoor dat je online vindbaar bent voor jouw potentiële klanten. Ongeacht jouw bedrijf of branche, internet marketing is van onschatbare waarde om warme leads en potentiële klanten te werven.

“Ignoring online marketing is like opening a business but not telling anyone.” – Anoniem

Internet marketing zorgt voor betere vindbaarheid, meer conversies en dus meer omzet. Bij Webcrafter geven we de voorkeur aan internet marketing ten opzichte van conventionele marketing. Conventionele marketing kanalen zijn vaak duur, denk maar aan print, TV of radio. Een gemiddeld radiospotje is niet goedkoop – en dan is het nog maar de vraag wie je exact bereikt.

Met online marketing kun je een specifieke boodschap voor een specifieke doelgroep hanteren, zodat je optimale resultaten genereert voor een fractie van de kosten van een radiospotje.

Bovendien, alles is meetbaar. Dus je ziet exact wat jouw marketing inspanningen hebben opgeleverd. Wel zo handig, zodat je weet of je van tactiek moet veranderen of meer van hetzelfde kunt doen.

Internet marketing specialisaties

Er zijn diverse disciplines of specialisaties binnen de wereld van internet marketing.

  • E-mail marketing: Waarbij je e-mail gebruikt ter promotie van jouw producten of diensten.
  • Social media marketing: Waarbij je organisch of betaald mensen bereikt via diverse social media kanalen, zoals Facebook, YouTube, Twitter en Instagram.
  • Zoekmachine optimalisatie (SEO): Via waardevolle content zorg je ervoor dat je beter vindbaar bent in Google, zodat je meer websitebezoekers krijgt.
  • Conversie optimalisatie: Richt zicht op het verhogen van het aantal websitebezoekers dat klant wordt.

Starten met internet marketing

Als je wilt starten met internet marketing kan ik je aanraden om een blog te starten (voor SEO), en om een simpele abonneer optie toe te voegen op je website (voor e-mail marketing). Ga vervolgens een aantal goede artikelen schrijven, daarmee werk je aan je copywriting skills. Als je daar wat vaardiger in bent geworden, dan kun je wellicht eens een poging wagen met betaalde advertenties via Facebook of Google Ads.

Op onze website lees je diverse artikelen over zoekwoorden onderzoek (SEO), open rate verbeteren (e-mail marketing) en SEA campagnes opzetten (betaald adverteren) en nog veel meer. We hopen dat je hiermee een goede start kan maken in de wereld van internet marketing. Schroom natuurlijk niet om te mailen als je een vraag hebt of wat hulp kan gebruiken!

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>