Website teksten laten schrijven: doen of niet?

Website teksten laten schrijven doen of niet-webcrafter

Teksten laten schrijven voor je website, is dat mogelijk, of moet je het toch zelf doen?

In dit blog ga je ontdekken waarom je met een gerust hart je websiteteksten door een ander kan laten schrijven, míts je wel een goede copywriter inhuurt!

Website teksten laten schrijven: Do’s en Dont’s

Laten we als eerste even kijken wat de echte no go’s zijn. Dit moet je vooral NIET doen om goede teksten te krijgen:

  • Een halve briefing schrijven
  • Geen buyer persona’s hebben
  • Geen tone of voice document hebben
  • De goedkoopste schrijver inhuren die je online kan vinden

Als je bovenstaande dingen doet is de kans helaas groot dat je website teksten weinig soeps zijn.

Wil je jouw website teksten laten schrijven dan is het essentieel dat de (freelance) schrijver een beeld krijgt van jouw doelgroep, jouw product, jouw merkwaarden en noem maar op. Er komt dus best een en ander bij kijken. Gelukkig kan je het meeste eenvoudig met elkaar delen en na een call via Zoom is het vaak al een stuk duidelijker voor de schrijver wie jouw doelgroep is en wat de USPs van jouw producten zijn.

Wil je meer weten over buyer persona’s en tone of voice? Neem dan vrijblijvend contact op zodat we je de fijne kneepjes van het vak kunnen leren.

Webteksten laten schrijven

Tegenwoordig is het cruciaal om goede online teksten te hebben. Jouw online tekst moet namelijk de potentiële klant overtuigen om even op de website te kijken en – idealiter – zelfs een aankoop te doen.

Voor wie zelf niet goed is met de pen, of geen tijd heeft, is het laten schrijven van webteksten een goede oplossing.

Maarreh.. Wat zijn website teksten?

Een webtekst is een tekst die speciaal voor het internet is geschreven. Deze tekst zal je dus niet kunnen gebruiken in een krant of printadvertentie. Een website bestaat uit pagina’s en elke pagina’s is gevuld met inhoud, ofwel content. Dat kan tekst zijn en vaak zijn het ook afbeeldingen. De tekst op pagina’s – webtekst – is cruciaal omdat het de boodschap van jouw bedrijf overbrengt.\n\nZonder webtekst dus geen website.

Waarom zijn webteksten uniek?

De krant lees je heel anders dan een webpagina van een bedrijf. Webteksten van een bedrijf lees je meestal niet voor het plezier. Je hebt een probleem en zoekt een oplossing. Je hoeft daarvoor vaak niet de gehele tekst van A tot Z te lezen, scannen en hier en daar een stukje lezen is voldoende.

Is het laten schrijven van webteksten duur?

Een goede online tekst zal prospects overtuigen om klant bij je te worden. Slechte teksten zullen potentiële klanten wegjagen. Als je het zo bekijkt zijn webteksten zeker niet duur. Maar, in alle eerlijkheid, webteksten laten schrijven kan inderdaad vrij prijzig worden. Dit ligt onder andere aan de expertise van de schrijver, hoe ´niche’ jouw bedrijf is en hoeveel content er geschreven dient te worden.

Copywriters van Webcrafter

Bij Webcrafter werken we met copywriters die aansprekende teksten kunnen schrijven. Hetzij voor blogs, hetzij voor homepages of zelfs advertenties. Waar een tekst moet informeren, prikkelen of overtuigen zijn onze copywriters inzetbaar. Een greep uit ons recente werk:

  • Blog-artikelen over de financiële markt
  • Homepage tekst voor een coach
  • Nieuwsbrief inhoud

Heb jij niet de skills of de tijd om zelf al jouw website teksten te schrijven, maar zijn ze wel grondig toe aan een update? Informeer naar de up-to-date prijzen van de Webcrafter tekstschrijvers.

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>