Content marketing trends van 2021 | Webcrafter

Content marketing trends van 2021

Content marketing strategie in 2021

Laten we tot slot kijken welke trends er in 2021 de kop op steken en wat je hiermee kan.

1. Concurrentie blijft toenemen

Door Covid is vrijwel elk bedrijf gedwongen om (ook) online actief te zijn. Het is nu simpel: als je niet online bent, besta je niet voor potentiële klanten.

Veel wordt nu online verkocht en fysieke winkels hebben het zwaar. Er is bovendien geen reden om aan te nemen dat de online verkoop zal verminderen.

Nu echter steeds meer bedrijven investeren in online marketing groeit ook het aantal concurrenten op het vlak van content marketing.

Gelukkig is het zo dat je ook zonder groot budget (maar met creativiteit) het kan winnen van de bedrijven met wél een groot marketing budget. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de long-tail kansen in SEO, of speel in op Voice Search.

“A lot of marketers are under the assumption that simply creating more content than the competition will get them the results they want. I beg to differ. If Google algorithm updates like Panda and Penguin have shown us anything, it’s that quality trumps everyting else.”

– Neil Patel

2. Content is onderdeel van de klantreis

Nu meer mensen thuiszitten en gedwongen worden om middels technologie verbonden te blijven is het duidelijk dat digitale content steeds belangrijker wordt in het aankoopproces van klanten.

De consumenten van vandaag bevinden zich steeds meer online, ongeacht hun leeftijd. Ze verwachten hierdoor ook sneller antwoord, anders gaan ze wel naar de volgende website in de lijst.

“Content marketing is really like a first date. If all you do is talk about yourself, there won’t be a second date.”

– David Beebe

Technologie wordt ingezet door consumenten om in hun onmiddellijke behoefte te voorzien. Consumenten zijn dus goed geïnformeerd en kunnen makkelijker dan ooit tevoren producten of diensten vergelijken.

Zorg dus dat je content goed aansluit bij de zoekintentie. Wat wilt iemand echt weten als ze een bepaald zoekwoord intoetsen? Zorg dat je hun vraag beantwoord.

3. Content driven re-marketing groeit

Aangezien de concurrentie blijft toenemen en klantreizen complexer worden zal het genereren van leads en klanten via content niet eenvoudiger worden.

Dit is waar content-driven personalisatie om de hoek komt kijken.

Content-driven personalisatie draait om het aanmoedigen van terugkerende websitebezoekers om door te gaan met wat ze deden toen ze de site verlieten.

Als een websitebezoeker bijvoorbeeld een groot gedeelte van een blog over SEO heeft gelezen, bied hem dan een SEO checklist of eBook aan wanneer hij over een paar dagen terugkomt.

Enkele voorbeelden van content-driven personalisatie:

  • Start met e-mail marketing automation en benut data over engagement gegevens (zoals wat men las, aanklik, downloadde, etc) en bouw hier workflows om.
  • Gebruik de uitstekende remarketing mogelijkheden van Google en Facebook.
  • Gebruik AI-based schrijftools om data te gebruiken tijdens het contentcreatie proces, zoals AX semantics en Writer.
  • Creëer on-demand content, zoals slimme, zelflerende chatbots.

4. Streamen van video content blijft groeien

Dankzij Zoom en Google Classroom is video streaming de norm geworden. Docenten zijn nu experts op gebied van Google Meets en vrijwel elke organisatie kan nu met Zoom-vergaderingen uit de voeten. Videostreaming is de nieuwe norm geworden voor zowel content creators als consumenten.

Zowat elk bedrijf kan nu eenvoudig een virtueel event of online conferentie hosten. Streamingvideo’s zijn een effectieve manier geworden om niche-influencers te betrekken, leads te genereren en zelfs extra inkomsten te genereren.

“Video allows us to tell the great stories of our customers, rather than our own. Great marketing starts with great stories. Be unique, inspire, and connect.”

- Bo Dietrick

5. Vergeet multi-channel marketing niet

Overal aanwezig zijn is belangrijker dan ooit, omdat de consument zich snel aanpast aan nieuwe technologie en nieuwe kanalen. Een mooi voorbeeld hiervan is Clubhouse. Als merk kan het knap lastig zijn om bij te blijven!

Gelukkig zijn er diverse cross-marketingtools waarmee je content eenvoudig op meerdere platformen kan publiceren én kan monitoren.

"Bronnen:

Content marketing strategie"

    NEEM CONTACT OP