Content marketing trends van 2023

Content marketing strategie wat werkt in 2021-Webcrafter

De toekomst biedt veelbelovende mogelijkheden voor contentmarketing. Bedrijven zullen steeds meer investeringen in contentmarketing doen om hun online aanwezigheid en reputatie te vergroten. In 2023 zal het landschap van technologie, innovatie en marketing drastisch veranderen. Als gevolg hiervan zullen nieuwe trends de kop opsteken waar bedrijven en professionals moeten leren om te navigeren.

Aankomende Content Marketing Trends

In 2023 zullen contentmarketingtrends diepgaander worden dan we ooit eerder hebben gezien. Bedrijven en professionals zullen aanzienlijk meer moeten investeren in de inhoud van hun marketingstrategie om op te vallen en om klanten te binden. Deze trends zullen bestaan uit een mix van technologie, tools en strategieën die gericht zijn op het creëren van inhoud die relevant is voor de doelgroep.

Video content

Video-inhoud wordt steeds meer de standaard als het gaat om marketing. In 2023 zal videomarketing door bedrijven worden gebruikt om hun verhaal te vertellen en klanten betrokken te houden. Bedrijven zullen ook investeren in innovatieve video-tools die het mogelijk maken om gerichte campagnes te creëren die de doelgroep aanspreken.

Video content

Sociale media zullen nog steeds een grote rol spelen in contentmarketing, maar er zullen ook andere manieren zijn om te communiceren met klanten. Bedrijven zullen hun online aanwezigheid verbeteren door slimme chatbots en voice-assistenten in te schakelen. Deze technologieën bieden bedrijven de mogelijkheid om direct contact te maken met klanten en de interactie tussen bedrijven en hun doelgroep te verbeteren.

Hoe zit het met VR en AR?

VR (Virtual Reality) en AR (Augmented Reality) zullen ook een grotere rol spelen in de contentmarketingstrategie van bedrijven. Bedrijven zullen investeren in technologieën die gericht zijn op het creëren van echte ervaringen voor hun doelgroep, waardoor klanten betrokken raken bij de inhoud.

Mobile-proof content

Inhoud die gericht is op mobiele apparaten zal ook meer aandacht krijgen. Bedrijven zullen meer investeringen doen in de ontwikkeling van apps en andere mobiele inhoud om hun producten te promoten. Dit maakt het voor bedrijven mogelijk om hun doelgroep beter te bereiken, waardoor zij meer klanten aan zich kunnen binden.

Dynamic content anno 2023

Uiteindelijk zal de contentmarkt in 2023 veel dynamischer worden dan ooit tevoren. Bedrijven moeten investeringen doen in technologie, tools en strategieën die gericht zijn op het creëren van inhoud die aansluit bij de behoefte van hun doelgroep. Als bedrijven dit goed aanpakken, kunnen zij hun marktpositie verbeteren en duurzame relaties opbouwen met hun doelgroep. Met de juiste strategie en investeringen kunnen bedrijven hun contentmarketing in 2023 toekomstgericht maken.

Met de komst van nieuwe technologieën, tools en strategieën zal ook data-gedreven contentmarketing een grotere rol gaan spelen in 2023. Bedrijven zullen meer gegevens verzamelen over hun doelgroep, waardoor zij beter kunnen begrijpen welke inhoud het beste werkt. Op basis hiervan kunnen bedrijven gerichte campagnes ontwikkelen die de doelgroep aanspreken en hen betrokken houden.

Dit zijn slechts enkele van de trends die je in 2023 kunt verwachten als het gaat om contentmarketing. Blijf zeker up-to-date met de nieuwe technologieën, tools en strategieën die er beschikbaar zijn, om je contentmarketing in 2023 naar een hoger niveau te tillen.

Grootste content marketing trends 2023

1. Concurrentie blijft toenemen

Door Covid is vrijwel elk bedrijf gedwongen om (ook) online actief te zijn. Het is nu simpel: als je niet online bent, besta je niet voor potentiële klanten.

Veel wordt nu online verkocht en fysieke winkels hebben het zwaar. Er is bovendien geen reden om aan te nemen dat de online verkoop zal verminderen.

Nu echter steeds meer bedrijven investeren in online marketing groeit ook het aantal concurrenten op het vlak van content marketing.

Gelukkig is het zo dat je ook zonder groot budget (maar met creativiteit) het kan winnen van de bedrijven met wél een groot marketing budget. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de long-tail kansen in SEO, of speel in op Voice Search.

“A lot of marketers are under the assumption that simply creating more content than the competition will get them the results they want. I beg to differ. If Google algorithm updates like Panda and Penguin have shown us anything, it’s that quality trumps everyting else.”

– Neil Patel

2. Content is onderdeel van de klantreis

Nu meer mensen thuiszitten en gedwongen worden om middels technologie verbonden te blijven is het duidelijk dat digitale content steeds belangrijker wordt in het aankoopproces van klanten.

De consumenten van vandaag bevinden zich steeds meer online, ongeacht hun leeftijd. Ze verwachten hierdoor ook sneller antwoord, anders gaan ze wel naar de volgende website in de lijst.

“Content marketing is really like a first date. If all you do is talk about yourself, there won’t be a second date.”

– David Beebe

Technologie wordt ingezet door consumenten om in hun onmiddellijke behoefte te voorzien. Consumenten zijn dus goed geïnformeerd en kunnen makkelijker dan ooit tevoren producten of diensten vergelijken.

Zorg dus dat je content goed aansluit bij de zoekintentie. Wat wilt iemand echt weten als ze een bepaald zoekwoord intoetsen? Zorg dat je hun vraag beantwoord.

3. Content driven re-marketing groeit

Aangezien de concurrentie blijft toenemen en klantreizen complexer worden zal het genereren van leads en klanten via content niet eenvoudiger worden.

Dit is waar content-driven personalisatie om de hoek komt kijken.

Content-driven personalisatie draait om het aanmoedigen van terugkerende websitebezoekers om door te gaan met wat ze deden toen ze de site verlieten.

Als een websitebezoeker bijvoorbeeld een groot gedeelte van een blog over SEO heeft gelezen, bied hem dan een SEO checklist of eBook aan wanneer hij over een paar dagen terugkomt.

Enkele voorbeelden van content-driven personalisatie:

  • Start met e-mail marketing automation en benut data over engagement gegevens (zoals wat men las, aanklik, downloadde, etc) en bouw hier workflows om.
  • Gebruik de uitstekende remarketing mogelijkheden van Google en Facebook.
  • Gebruik AI-based schrijftools om data te gebruiken tijdens het contentcreatie proces, zoals AX semantics en Writer.
  • Creëer on-demand content, zoals slimme, zelflerende chatbots.

4. Streamen van video content blijft groeien

Dankzij Zoom en Google Classroom is video streaming de norm geworden. Docenten zijn nu experts op gebied van Google Meets en vrijwel elke organisatie kan nu met Zoom-vergaderingen uit de voeten. Videostreaming is de nieuwe norm geworden voor zowel content creators als consumenten.

Zowat elk bedrijf kan nu eenvoudig een virtueel event of online conferentie hosten. Streamingvideo’s zijn een effectieve manier geworden om niche-influencers te betrekken, leads te genereren en zelfs extra inkomsten te genereren.

“Video allows us to tell the great stories of our customers, rather than our own. Great marketing starts with great stories. Be unique, inspire, and connect.”

– Bo Dietrick

5. Vergeet multi-channel marketing niet

Overal aanwezig zijn is belangrijker dan ooit, omdat de consument zich snel aanpast aan nieuwe technologie en nieuwe kanalen. Een mooi voorbeeld hiervan is Clubhouse. Als merk kan het knap lastig zijn om bij te blijven!

Gelukkig zijn er diverse cross-marketingtools waarmee je content eenvoudig op meerdere platformen kan publiceren én kan monitoren.

Conclusie

Contentmarketing is van cruciaal belang voor elk bedrijf dat in 2023 wil uitblinken. Er zijn vele manieren waarop bedrijven kunnen investeren in het creëren en verspreiden van digitale content, zoals sociale media-marketing, video’s maken met behulp van AI/ML technologie en influencer marketing. Met de juiste strategische investeringen kan je merk groeien door meer betrokkenheid bij jouw publiek op te bouwen!

Met deze technologieën plus een contentmarketingstrategie die gericht is op klantreis, zoekwoordonderzoek, optimale kanalen en uitstekende video-inhoud, zal contentmarketing in 2023 een cruciale rol spelen bij het creëren van sterke merken en klantbetrokkenheid. Bedrijven die investeren in hun contentstrategie zullen meer dan ooit voordeel behalen uit hun content.

“Bronnen:

Content marketing strategie

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>