Online marketing kosten en tarieven: een vergelijk

Online marketing kosten en tarieven-webcrafter

Online marketing is onmisbaar om online zichtbaar te zijn. Maar wat kost online marketing nou eigenlijk? Om je te helpen hebben we een overzicht gemaakt van kosten en tarieven voor diverse online marketing diensten.

Kosten van online marketing diensten

Uurtarieven voor online marketeers liggen tussen de €30,- en €150,- per uur. Meestal starten de maandelijkse kosten voor online marketing diensten vanaf €500,- en kunnen ze oplopen tot in de duizenden euro’s per maand. Ook zijn er online marketing bureaus die geen vaste tarieven hebben, maar in plaats daarvan een percentage van je omzet of advertentie budget vragen (performance-based marketing). Beide soorten hebben voor- en nadelen.

“The cost to hire a marketing agency could vary anywhere from $95-$225 per hour depending on the service and the skill of the person supplying that service. That said, more and more agencies have gone to a “blended rate.” This is a rough average rate for all services and skill levels. This keeps the accounting simple, and with smaller agencies, it can work in favor of the client since they will get even senior level staff involvement at an average rate.”

Bron: Beaconmm.com

Uit onderzoek bleek dat ongeveer 11.2% van de totale jaaromzet werd geïnvesteerd in marketing in 2018 (bron).

Waarom zijn de kosten voor online marketing zo uiteenlopend?

Online marketing tarieven kunnen aardig uiteenlopen, dit komt onder andere door de volgende factoren:

  • Ervaring en opleiding
  • Complexiteit van de strategie
  • Doorlooptijd van de service
  • Scholing en training
  • Investering in online marketing tooling
  • En natuurlijk; vraag en aanbod.

Een bekend online marketing bureau of een fantastische freelancer zal sneller volgeboekt zitten dan iemand die minder goed is in zijn werk. Lager aanbod = hogere prijs.

Fun fact: Laatst hoorde ik van een Amerikaans marketing bureau dat om deze reden werkt met een wachtlijst. Ze nemen per definitie geen nieuwe klanten aan, je komt standaard op een wachtlijst. Ieder kwartaal ontslaan ze hun ‘slechtste’ klant en is er weer ruimte voor een nieuwe klant.

Benieuwd naar onze tarieven? Neem contact op voor onze actuele prijslijst.

Van fixed fees tot retainers:

Er zijn diverse online marketing prijzen die worden gehanteerd, zoals:

  • Pay-per-hour
  • Fixed fee / Per Project
  • Retainer
  • Performance-based

Dit zijn in grote lijnen de verschillende soorten prijzen.

Pay per hour

In dit model betaal je per uur voor de geleverde marketing diensten. Op zich prima, maar je weet niet altijd van tevoren op welke bedrag je exact uit gaat komen. Zit er iets tegen bij het online marketing bureau, dan de gemaakte uren (en dus kosten) hoger. Heeft zijn voor- en nadelen.

Fixed fee / Per Project

Dit houdt in dat een taak of project voor een vast bedrag wordt gerealiseerd. Dit zie je o.a. veel bij website bouwers. Houdt echter wel in de gaten dat dan vaak zaken die ‘out of scope’ zijn alsnog los begroot worden. Het is dus belangrijk om een document op te stellen waarin staat wat wel en niet binnen het project valt, zodat onvoorziene kosten voorkomen kunnen worden. Voordeel voor de klant: je weet exact van tevoren waar je aan toe bent qua kosten. Het nadeel: het bureau waarmee je werkt zal waarschijnlijk niet verder kijken naar andere of betere oplossingen, omdat dit extra werk onbetaald is.

Retainer

Dan is er ook nog het retainer-model, wat inhoudt dat het bureau een soort strippenkaart hanteert.

Een marketing retainer is een overeenkomst tussen de klant en het online marketing bureau om een doorlopende samenwerking aan te gaan voor een bepaalde periode. Het bureau reserveert een aantal vaste uren per maand voor de opdrachtgever tegen een bepaald budget.

Normaliter worden retainers vooraf betaald. Voordelen voor klanten zijn lagere kosten, prioriteit, expertise, verantwoordelijkheid en buy-in. Het bureau is namelijk meer geïnvesteerd in het succes van het bedrijf, wat het bedrijf aanmoedigt om proactief te werk te gaan en meer te leveren dan de verwachte scope van het project of taak.

Performance-based

Tot slot zijn er ook marketingbureaus die werken op met een performance-based aanpak. Dit houd in dat je bijvoorbeeld betaalt per gegenereerde lead of ingevuld contactformulier. Of, in het geval van advertenties, betaal je een percentage van het advertentiebudget.

Webcrafter maakt gebruik van een mix: zowel pay-per-hour, fixed fee, retainers als ook – in het geval van adverteren – performance-based pricing.

Online marketing tarieven van Webcrafter

Enkele van de fixed-fee tarieven voor onze online marketing diensten vind je op de website:

Daarnaast vind je hier onze tarieven voor het bouwen van websites en webshops.

Benieuwd naar onze tarieven? Neem contact op voor onze actuele prijslijst. Op onze prijzenlijst vind je tarieven voor o.a. het optimaliseren van pagina’s voor Google, het opstellen van nieuwsbrieven en het maken van online marketing funnels.

Ervaren internet marketing bureau

Bij Webcrafter richten we ons puur op de online wereld, van het bouwen van websites tot aan online marketing. We doen bewust niks met offline reclame, zoals print. Om kosten laag te houden hebben we geen duur kantoor en werken we met een full-remote team. Dat betekent dat iedereen vanuit een locatie naar keuze werkt. We zijn een snel en digitaal team en hechten enorm veel waarde aan korte lijntjes. Zo krijg je bijvoorbeeld altijd binnen 24 uur reactie op je mail (gedurende de werkweek) en denken we altijd mee over strategie. Bij Webcrafter ‘huur’ je dus niet alleen handjes, maar ook marketing kennis en strategie😉

Vrijblijvend kennis maken?

We denken graag mee wat er mogelijk is om jouw website of webshop beter te laten presteren. Vraag hier vrijblijvende een consult aan en we gaan direct kijken voor jouw website waar kansen liggen (gratis advies dus). Plan hier jouw consult in.

Benieuwd wat Webcrafter voor jou kan betekenen op gebied van online marketing? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Bronnen:

https://www.beaconmm.com/2020/04/30/how-much-does-cost-hire-agency/

https://blog.hubspot.com/blog/tabid/6307/bid/34212/how-to-create-a-service-level-agreement-sla-for-better-sales-marketing-alignment.aspx

https://moz.com/blog/seo-pricing-costs-of-services

https://www.fluxcreative.com.au/Insights/reasons-why-digital-marketing-retainers-work-better-for-both-clients-and-agencies

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>