SEO laten doen? Ontdek de voordelen en verhoog je online zichtbaarheid!

Overweeg je SEO uit te besteden en vraag je je af wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? Ontdek in dit artikel de invloed van professionele SEO op de vindbaarheid van je website, de praktische stappen die bij het proces horen, en krijg inzicht in de potentiële kosten en opbrengsten van “seo laten doen”, zonder te verdwalen in technische details.

Belangrijkste punten

 • Uitbesteden van SEO biedt toegang tot de expertise van professionals en leidt tot verbeterde organische vindbaarheid en meer websitebezoekers.
 • Een kwalitatieve SEO-audit is cruciaal voor het succes van SEO-strategieën en biedt inzichten in verbeterpunten met behulp van geavanceerde tools als Google Search Console en SEMrush.
 • SEO is een voortdurend proces waarbij maandelijkse bijstelling en monitoring van de voortgang essentieel zijn voor het behalen van langdurige resultaten en hoge rankings in zoekmachines.

De kracht van zoekmachine optimalisatie uitbesteden

Professionals die aan een bureau werken aan zoekmachine optimalisatie

In het hedendaagse digitale tijdperk is zoekmachine optimalisatie een onmisbaar aspect van elke online marketingstrategie. Door SEO uit te besteden, kan je bedrijf profiteren van de expertise en de up-to-date kennis van professionals. Dit leidt tot snellere en betere resultaten, waardoor je bedrijf kan groeien en floreren.

SEO uitbesteden betekent dat ervaren professionals een complete aanpak bieden, inclusief:

 • techniek
 • structuur
 • content
 • linkbuilding: Als je je SEO uitbesteedt, kun je erop vertrouwen dat al deze aspecten zorgvuldig worden behandeld.

Dit resulteert in een verbeterde organische vindbaarheid in zoekmachines, wat leidt tot betere organische zoekresultaten en trekt meer organische bezoekers naar de website.

Wanneer je zoekmachine optimalisatie uitbesteedt, kan je erop vertrouwen dat experts je online zichtbaarheid zullen vergroten.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie, ook bekend als search engine optimization of SEO, is het proces van het verbeteren van de online zichtbaarheid van een website in zoekmachines. Het omvat het optimaliseren van de structuur en code van de website, zodat zoekmachines de content gemakkelijker kunnen crawlen en indexeren.

Een belangrijk aspect van SEO is het verkrijgen van goede backlinks die naar je website verwijzen, wat helpt bij het verbeteren van de autoriteit en ranking van je website in zoekmachines.

De voordelen van SEO laten doen door professionals

Het uitbesteden van SEO aan professionals kan je bedrijf veel tijd besparen, betere resultaten opleveren en je bedrijf in staat stellen zich te concentreren op zijn kernactiviteiten. Professionals kunnen betere SEO-resultaten behalen door hun expertise in te zetten en verschillende technieken toe te passen, zoals:

 • optimalisatie van website-inhoud en het gebruik van relevante zoekwoorden
 • het verbeteren van de laadsnelheid
 • het verkrijgen van kwalitatieve backlinks
 • het voortdurend monitoren en bijwerken van de SEO-strategie.

Dit leidt tot een verhoogde online vindbaarheid en meer verkeer voor potentiële klanten.

Uitgebreide SEO audit: het fundament van Succes

Technische aspecten van een website worden geanalyseerd en geoptimaliseerd tijdens een SEO-audit

Een uitgebreide SEO-audit is de hoeksteen van elke succesvolle SEO-strategie. Het biedt inzicht in de huidige prestaties van je website, identificeert gebieden voor verbetering en helpt je om een gedetailleerd actieplan te ontwikkelen om je SEO te verbeteren. Een SEO-audit is meer dan alleen een checklist van best practices. Het is een gedetailleerde analyse die inzicht biedt in hoe je huidige strategie presteert, waar je tekortschiet en hoe je je resultaten kunt verbeteren.

Een uitgebreide SEO audit kan worden uitgevoerd met behulp van verschillende tools, waaronder:

 • Google Search Console
 • Ahrefs
 • SEMrush
 • Rank Tracker

Het rapport dat wordt geproduceerd als resultaat van een SEO-audit biedt waardevolle inzichten in de technische aspecten van je website, de kwaliteit van je content, de effectiviteit van je zoekwoorden en nog veel meer.

Technische aspecten onder de loep

Technische aspecten van een website, zoals de structuur van de website, snelheid en optimalisatie van de code, hebben directe invloed op de technische SEO-prestaties. Een technisch geoptimaliseerde site helpt zoekmachines de website beter te begrijpen en kan leiden tot een verbetering van de ranking van de website in de zoekresultaten.

Content en zoekwoordenonderzoek uitvoeren

Content en zoekwoordenonderzoek zijn cruciaal voor het creëren van relevante en waardevolle content die aansluit bij de zoekintenties van gebruikers. Het kiezen van de juiste zoekwoorden en het creëren van content die deze zoekwoorden op de juiste manier gebruikt, kan helpen om de zichtbaarheid van je website in de zoekresultaten te verbeteren en meer gericht verkeer naar je website te trekken.

On-Page SEO: optimaliseren voor conversie

Een geoptimaliseerde meta titel en omschrijving op een website

On-page SEO verwijst naar de optimalisatie van verschillende delen van je website die invloed hebben op de zoekmachine rankings. Dit omvat zowel de content op je website als de HTML-code. Goede on-page SEO helpt zoekmachines om de content op je website te begrijpen en te bepalen of deze relevant is voor een zoekopdracht. Dit kan leiden tot hogere rankings en meer verkeer naar je website.

Het is belangrijk om te onthouden dat on-page SEO niet iets is dat je eenmaal instelt en vervolgens vergeet. Het is een continu proces dat regelmatige updates en herziening vereist om ervoor te zorgen dat je website blijft voldoen aan de nieuwste SEO best practices en richtlijnen.

Meta titels en meta omschrijvingen verfijnen

Meta titels en meta omschrijvingen zijn belangrijke elementen van on-page SEO. Ze worden door zoekmachines gebruikt om te begrijpen waar de pagina over gaat en ze worden getoond in de zoekresultaten, waardoor ze ook van invloed zijn op de click-through rate (CTR).

Het optimaliseren van je meta titels en omschrijvingen kan helpen om je CTR te verbeteren en meer verkeer naar je website te trekken.

Interne linkstructuur versterken

Een sterke interne linkstructuur helpt zoekmachines om je website beter te begrijpen en te indexeren. Het helpt ook om de gebruikerservaring op je website te verbeteren door het voor bezoekers gemakkelijker te maken om de informatie te vinden die ze zoeken.

Door je interne linkstructuur te versterken, kun je zowel je SEO als de gebruikerservaring op je website verbeteren.

Off-Page SEO: bouwen aan autoriteit

Een website die autoriteit opbouwt met kwalitatieve backlinks

Off-page SEO verwijst naar alle activiteiten die je buiten je eigen website onderneemt om de ranking van je website in de zoekresultaten te verbeteren. Dit omvat onder andere linkbuilding, het creëren van kwalitatieve backlinks en het verhogen van je online aanwezigheid op sociale media. Door off-page SEO effectief in te zetten, kun je de autoriteit en zichtbaarheid van je website verhogen.

Een belangrijk aspect van off-page SEO is het verzamelen van kwalitatieve backlinks. Backlinks zijn links van andere websites naar je eigen website. Ze zijn een krachtige manier om de autoriteit van je website te verhogen, omdat ze door zoekmachines worden gezien als een stem van vertrouwen. Het verzamelen van kwalitatieve backlinks kan helpen om je website hoger in de zoekresultaten te laten verschijnen.

Kwalitatieve backlinks verzamelen

Het verzamelen van kwalitatieve backlinks is essentieel voor het verhogen van de domeinautoriteit en het verbeteren van zoekmachine rankings. Backlinks van websites met een hoge autoriteit kunnen de reputatie en zichtbaarheid van je website verbeteren.

Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle backlinks gelijk zijn. Backlinks van relevante, betrouwbare websites zijn veel waardevoller dan backlinks van lage kwaliteit of irrelevantie sites.

Sociale signalen en online aanwezigheid

Sociale signalen en online aanwezigheid spelen een belangrijke rol in off-page SEO. Sociale signalen, zoals likes, shares en comments, kunnen helpen om de zichtbaarheid en autoriteit van je website te verhogen. Bovendien kan een sterke online aanwezigheid op sociale media en andere platforms helpen om je merk bekender te maken en meer verkeer naar je website te trekken.

Maandelijkse SEO: een continu proces

Maandelijkse SEO is een continu proces dat voortdurende monitoring en bijstelling van de strategie vereist. SEO is geen eenmalige taak, maar een voortdurend proces dat regelmatige updates en herziening vereist om ervoor te zorgen dat je website blijft voldoen aan de nieuwste SEO best practices en richtlijnen.

Door je SEO regelmatig bij te werken en te optimaliseren, kun je ervoor zorgen dat je website optimaal blijft presteren en de hoogst mogelijke rankings in de zoekresultaten behaalt.

Voortgang monitoren en rapporteren

Het monitoren en rapporteren van de voortgang is een essentieel onderdeel van maandelijkse SEO. Door regelmatig de prestaties van je website te controleren en te rapporteren, kun je bijhouden hoe je SEO-strategie presteert en waar er ruimte is voor verbetering.

Het is belangrijk om zowel de kwantitatieve als de kwalitatieve aspecten van je SEO-prestaties te meten, waaronder:

 • zoekmachine rankings
 • websiteverkeer
 • conversieratio’s
 • de kwaliteit van het verkeer dat naar je website komt.

SEO-strategie bijstellen

Op basis van de resultaten van je monitoring en rapportage, kun je je SEO-strategie bijstellen om betere resultaten te behalen. Dit kan onder meer het volgende omvatten:

 • Het herschrijven van de content op je website
 • Het toevoegen van nieuwe zoekwoorden
 • Het verbeteren van je linkbuilding strategie
 • Het aanpassen van de technische aspecten van je website

Het is belangrijk om je SEO-strategie regelmatig te herzien en bij te stellen op basis van de veranderende marktomstandigheden en de prestaties van je website.

De kosten en ROI van SEO uitbesteden

Het uitbesteden van SEO is een investering in de online aanwezigheid van je bedrijf. De kosten van SEO uitbesteden kunnen variëren, afhankelijk van de omvang en complexiteit van je website, de competitiviteit van je bedrijfstak, en de specifieke diensten die je nodig hebt. Hoewel SEO uitbesteden een investering vereist, kan het op de lange termijn aanzienlijke voordelen opleveren, zoals een verhoogde online zichtbaarheid, meer websiteverkeer, en een hogere conversieratio.

Het rendement op investering (ROI) van SEO uitbesteden kan worden gemeten door de waarde van de gegenereerde leads of verkopen te vergelijken met de kosten van de SEO-diensten. Met andere woorden, als de waarde van de door SEO gegenereerde leads of verkopen groter is dan de kosten van de SEO-diensten, dan heeft de investering in SEO uitbesteden een positieve ROI opgeleverd.

Wat bepaalt de prijs van SEO-diensten?

De prijs van SEO-diensten wordt bepaald door verschillende factoren, waaronder de omvang en complexiteit van je website, de concurrentie in je branche, en de specifieke diensten die je nodig heeft. Over het algemeen kun je verwachten dat de kosten van SEO uitbesteden variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s per maand, afhankelijk van de omvang van de diensten die je nodig heeft.

Hoe meet je het succes van SEO?

Het succes van SEO kan worden gemeten aan de hand van verschillende KPI’s (Key Performance Indicators), waaronder zoekmachine rankings, websiteverkeer, en conversies. Door deze KPI’s regelmatig te meten en te analyseren, kun je inzicht krijgen in de prestaties van je SEO-strategie en gebieden voor verbetering identificeren.

Het is belangrijk om te onthouden dat het succes van SEO niet alleen wordt gemeten aan de hand van rankings en verkeer, maar ook aan de hand van de kwaliteit van het verkeer en de conversies die het genereert.

Kiezen voor de Juiste SEO Partner

Een succesvolle samenwerking tussen een bedrijf en een SEO-partner

Het kiezen van de juiste SEO-partner is een cruciale beslissing die een grote impact kan hebben op het succes van je SEO-strategie. Een goede SEO-partner heeft uitgebreide kennis en ervaring met SEO, een bewezen track record van succesvolle projecten, en een duidelijke communicatiestrategie. Door te kiezen voor een SEO-partner die aan deze criteria voldoet, kun je erop vertrouwen dat je SEO-strategie in goede handen is.

Een goede SEO-partner zal ook een sterke focus hebben op communicatie en samenwerking. Ze zullen regelmatig in contact staan met jou en je op de hoogte houden van de voortgang van je SEO-strategie. Ze zullen ook samenwerken met andere teams binnen je bedrijf, zoals het marketingteam en het ontwikkelingsteam, om ervoor te zorgen dat alle aspecten van je SEO-strategie op elkaar zijn afgestemd.

De kenmerken van een goede SEO-specialist

Een goede SEO-specialist is iemand die:

 • een diepgaande kennis heeft van SEO
 • een bewezen track record heeft van succesvolle projecten
 • de vaardigheden en ervaring heeft om complexe SEO-problemen te analyseren en op te lossen
 • in staat is om effectieve SEO-strategieën te ontwikkelen en te implementeren die meetbare resultaten opleveren.

Ze zijn ook in staat om effectief te communiceren en samen te werken met andere teams binnen je bedrijf, en ze zijn altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in het veld van SEO.

Samenwerking en communicatie

Een goede samenwerking en communicatie zijn essentieel voor een succesvol SEO-partnerschap. Een goede SEO-specialist zal regelmatig met je communiceren en je op de hoogte houden van de voortgang van je SEO-strategie. Ze zullen ook samenwerken met andere teams binnen je bedrijf, zoals het marketingteam en het ontwikkelingsteam, om ervoor te zorgen dat alle aspecten van je SEO-strategie op elkaar zijn afgestemd.

Door effectieve communicatie en samenwerking kan je SEO-partner jou helpen om je SEO-doelen sneller en effectiever te bereiken.

Conclusie

Het uitbesteden van SEO biedt aanzienlijke voordelen voor bedrijven die hun online zichtbaarheid en conversies willen verhogen. Dit blogbericht heeft verschillende aspecten van SEO uitbesteden belicht, van het belang van zoekmachine optimalisatie tot de voordelen van het inschakelen van professionals. Het is duidelijk dat SEO uitbesteden een waardevolle investering kan zijn, resulterend in snellere en betere resultaten voor groei en bloei van je bedrijf. Het kiezen van een ervaren SEO-partner is essentieel om maximaal te profiteren van deze investering.

Wil je meer weten over het optimaliseren van jouw online aanwezigheid? Ontdek de mogelijkheden met en zet de volgende stap naar een succesvolle SEO-strategie!

Veelgestelde vragen over SEO laten doen

Wat zijn de kosten voor SEO?

De kosten voor SEO kunnen variëren van €250 tot €2500 voor een zoekwoordenonderzoek en van €150 tot €1500 voor een concurrentieonderzoek, met tarieven van €0,02 tot €2 per woord en €25 tot €250 per uur voor een tekstschrijver. Het is belangrijk om een budget te voorzien voor deze diensten om de gewenste resultaten te behalen.

Is SEO gratis?

SEO leren en vindbaar worden in zoekmachines is gratis, omdat je niets hoeft te betalen aan Google om vindbaar te zijn.

Hoeveel kost een Zoekwoordenonderzoek?

Een zoekwoordenonderzoek kost doorgaans tussen de 250 en 2500 euro, afhankelijk van de branche, niche en omvang van het project.

Wat kost SEO uitbesteden?

SEO uitbesteden kost tussen de € 500,- en € 5.000,- per maand, afhankelijk van de omvang van de campagne en de benodigde werkzaamheden.

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>