Vindbaarheid website verbeteren in 6 stappen

Vindbaarheid website verbeteren in 6 stappen-webcrafter

Als eigenaar van een website weet je dat het belangrijk is om hoog in de zoekresultaten te staan. Zorg ervoor dat mensen jouw content kunnen vinden en gebruik hulpmiddelen waarmee je de zichtbaarheid van je site kunt verhogen.

In deze blogpost zal worden uitgelegd wat precies “vindbaarheid” betekent, welke SEO-strategieën optimale vindbaarheid geven en hoe je die voor jouw site kunt toepassen. Dus als jij op zoek bent naar manieren om ervoor te zorgen dat mensen rechtstreeks naar jouw website gaan, dan heb ik goed nieuws voor je: in dit artikel laten we je stap-voor-stap zien hoe je dit realiseert. Lees snel verder en ontdek welke 6 stappen er zijn om de vindbaarheid van jouw website te verbeteren.

Waarom is een goede vindbaarheid belangrijk?

Een goede online vindbaarheid is van groot belang voor bedrijven die online actief zijn. Waarom? Een hogere positie in de zoekresultaten van zoekmachines als Google kan leiden tot een verhoging van het aantal bezoekers op de website. Bovendien zal een percentage van die websitebezoekers klant worden .Een goede vindbaarheid is dus niet zomaar een nice-to-have, maar een must-have voor bedrijven die online succes willen behalen.

Hoe werkt SEO?

Wanneer je een website beheert, is het essentieel om door je doelgroep te worden gevonden. Een manier om dit te bereiken is via zoekmachineoptimalisatie, of SEO. Maar wat is SEO eigenlijk en hoe werkt het? Je moet rekening houden met verschillende aspecten, zoals technische SEO, on-page SEO en off-page SEO. Technische SEO houdt zich bezig met de structuur van de website en hoe deze zo geoptimaliseerd kan worden dat zoekmachines jouw website goed kunnen vinden. On-page SEO gaat over de optimalisatie van individuele pagina’s op de website, terwijl off-page SEO zich richt op factoren buitenom de website die invloed kunnen hebben op de zoekmachineprestaties. Door deze aspecten goed op elkaar af te stemmen kan je ervoor zorgen dat jouw website goed vindbaar is online.

Stap 1: Zoekwoordenonderzoek

Wil je serieus aan de slag om jouw website beter vindbaar te maken, dan is het cruciaal om je zoekwoordenonderzoek goed te doen. Dit is essentieel om de juiste doelgroep te bereiken en een hogere ranking in de zoekresultaten te behalen. Het is belangrijk om te begrijpen welke zoekwoorden mensen gebruiken als ze op zoek zijn naar een product of dienst, zoals die van jou.

Gelukkig zijn er veel handige tools beschikbaar om je te helpen bij het uitvoeren van zoekwoordenonderzoek. Een van de beste tools is SEMrush, een professionele tool die je helpt de juiste zoekwoorden te vinden en te analyseren wat je concurrenten gebruiken. Zo kun je een betere online strategie ontwikkelen en ervoor zorgen dat jouw website goed gevonden wordt door je doelgroep.

Een andere (goedkopere) tool is KWfinder, van Mangools. Ik laat deze tool zien in de video hieronder:

Stap 2: Technische SEO

Wil je graag jouw website optimaliseren met technische SEO, maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij technische SEO is de snelheid van jouw website. Een trage website kan namelijk zorgen voor een mindere

gebruikerservaring én dus een slechtere positie in de zoekresultaten. Maar hoe optimaliseer je de snelheid van jouw website dan precies? Een web developer weet wel raad! Vraag jouw websitebouwer (of contacteer ons) voor tips over hoe jouw website geoptimaliseerd kan worden.

Daarnaast is het ook van groot belang dat jouw website mobielvriendelijk is. Mobiele apparaten worden namelijk steeds vaker gebruikt om online te browsen. Door jouw website geschikt te maken voor tablets en smartphones zorg je voor een betere gebruikservaring.

Hulp nodig? Wij helpen jou graag op weg met deze technische aspecten van SEO!

Stap 3: Maken van hoogwaardige content

Wanneer het gaat om het creëren van hoogwaardige content, spelen blogs een belangrijke rol. Een blog stelt bedrijven in staat om te communiceren met hun doelgroep en waardevolle informatie te delen.

Veel mensen vragen zich af: waarom bloggen voor SEO? Het creëren van een blog kan helpen bij het vergroten van de zichtbaarheid van jouw website, omdat zoekmachines content beschouwen als een van de belangrijkste factoren voor het goed ranken van webpagina’s.

Door regelmatig te bloggen over relevante onderwerpen, kun je een trouwe lezersgroep opbouwen en tegelijkertijd jouw online aanwezigheid vergroten. Het is dus een slimme zet om te investeren in het bloggen voor SEO. Het liefst publiceer je zelfs een blog per week, zodat je na een paar maanden een flinke blog-sectie hebt staan.

Stap 4: Optimalisatie van pagina’s

Als je zoekt naar manieren om je website te optimaliseren, is het verbeteren van de pagina’s een goed beginpunt. Door bestaande pagina’s te optimaliseren voor een bepaald zoekwoord, zorg je ervoor dat je website beter gevonden wordt door zoekmachines. Dit kan het verschil maken tussen een pagina die nooit bekeken wordt en een pagina die hoog in de zoekresultaten verschijnt. Onthoud dat optimalisatie geen kwestie is van simpelweg het toevoegen van zoekwoorden. Een professionele benadering is nodig om ervoor te zorgen dat het proces op een effectieve manier wordt uitgevoerd. Onderzoek als eerste welk zoekwoord bipagina past. Kan je vervolgens de

pagina optimaliseren voor dat zoekwoord? Denk daarbij aan het toevoegen van het zoekwoord in..

  • De titel
  • De title tag
  • De meta-omschrijving
  • 1 of 2 keer in de tekst op de pagina

Benieuwd hoe je jouw pagina kan optimaliseren? Wij staan klaar om je te helpen met alle aspecten van het optimalisatieproces, bekijk ons OnPage Craft product.

Stap 5: Linkbuilding

Linkbuilding is het bouwen van links van andere websites naar jouw website. Hierdoor krijgt jouw website meer autoriteit en krijgt deze betere plekken in de zoekresultaten. Dit kan leiden tot meer verkeer en dus meer potentiële klanten. Het is dus van groot belang om te investeren in linkbuilding. Er zijn verschillende methodes om dit te doen, zoals gastbloggen, het aanbieden van waardevolle inhoud en het benaderen van websites om links te krijgen. Let wel op dat je niet in zee gaat met een schimmig SEO-bedrijf dat aan black-hat linkbuilding doet.nnHeb je hulp nodig bij het opzetten van een goede linkbuilding strategie? Check ons Link Craft aanbod.

Stap 6: Social media en SEO

Als professional in de digitale wereld kun je er niet omheen: social media heeft een enorme invloed op SEO. Maar hoe integreer je social media in je SEO-strategie? Het is belangrijk om te begrijpen hoe zoekmachines zoals Google social media-signalen gebruiken om de relevantie en autoriteit van je website te bepalen. Door sociale media op een slimme manier te integreren in je SEO-strategie, kun je niet alleen een positieve invloed hebben op je ranking, maar ook je merk versterken en je online aanwezigheid vergroten.

Conclusie

Kortom, een goede zichtbaarheid van websites is ongelooflijk belangrijk in een digitale wereld; het is wat helpt om je inhoud voor de mensen te krijgen die het willen en nodig hebben. En SEO is een van de beste manieren om dat te doen. Van zoekwoordenonderzoek, technische SEO, het creëren van super-content, het optimaliseren van pagina’s, linkbuilding, en het effectief gebruiken van sociale media, er zijn veel stappen die komen kijken bij het verbeteren van de vindbaarheid van jouw website.

Het lijkt misschien overweldigend, maar gelukkig zijn er professional die je bij elke stap kunnen helpen. Benieuwd welke kansen en issues jouw website momenteel heeft? Bekijk ons SEO Audit product, hiermee brengen we alle kansen, problemen en quick wins in kaart.

Met de juiste hulpmiddelen en ondersteuning hoeft het behalen van betere SEO-resultaten voor je bedrijf niet overweldigend te zijn!

Sander Touw is Managing Director van Webcrafter. Enthousiast over het gebruik van technologie om de wereld een betere plek te maken. Gelooft dat technologie kan worden gebruikt om mensen met elkaar te verbinden, informatie te delen en problemen op te lossen. 

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>